Een kinderdroom: Van niks waard tot kampioenspaard

Een kinderdroom: Van niks waard tot kampioenspaard

Foto: Remco Veurink

Het zou zomaar een van de vele verhalen kunnen zijn welke in het kinderpaardenblad de Penny wordt beschreven. Een elfjarige die van kleins af aan al een paardendroom had, een familie die niks met paarden had, maar het toch maar een kans wilde geven. En met de aankoop van een paard dat het eigenlijk totaal niet in zich had toch kampioensbloed bleek te hebben.  Het overkwam de Amerikaanse Breana Carsey.

MJB Got Faith

Carsey heeft altijd al een fokmerrie willen hebben. Als klein meisje tekende ze zichzelf met een merrie en een veulen en dat veulen zou op een dag kampioen worden. Haar ouders hebben dit vijf jaar uit proberen te stellen. Ze hebben zelf geen grond, dus moesten het paard dan elders stallen. Maar in 2013 kwam het er toch van. Carsey kreeg een draver, een hengstveulen. Ze noemde het dier MJB Got Faith. MJB naar de voorletters van de familie, Got Faith naar het geloof dat in hem had.

Vermoedelijk zou het dier echter niet goed genoeg zijn voor de drafsport. Het was immers een draver zonder interessante afstamming. Haar vader probeerde dat uit te leggen in de hoop dat zijn dochter in zou zien dat het veulen maar beter verkocht kon worden. Dochterlief wilde daar echter niks van horen. Dus zat er voor vaders niks anders op dan MJB Got Faith te trainen voor de drafsport. Geen makkelijke opgave, aangezien de familie niet over heel veel geld beschikt. Toch lukte het hen om in te schrijven voor een race. Got Faith was bij de kwalificatie zo traag dat hij nauwelijks gekwalificeerd werd. Toch mocht hij meedoen en in de race wist hij te winnen.

Staatskampioenschappen

Zijn tweede race won hij ook.. En zijn derde.. En zijn vierde race idem dito. Met zijn vierde zege op rij mocht Got Faith meedoen met de staatskampioenschappen: The Ohio Sire Stakes. Vader Carsey nam zijn dochter apart en zei: ‘Lief, als hij derde wordt mag je al heel erg blij zijn.’ Dochter Carsey antwoordde: ‘Als hij laatste wordt ben ik al dankbaar, maar hij gaat gewoon winnen.’

Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat, dit op het oog niet totaal niet interessante racepaard, het de overige deelnemers heel lastig aan het maken was. Een jong dier waarvan men zich kan afvragen waar het geëindigd was als de familie Carsey het niet had gekocht wist al het commentaar te verstommen en kwam als eerste over de finishlijn.

Eigen boerderij

De hele familie met kleine Breana Carsey voorop was uitzinnig van vreugde. Breana kreeg als eigenaar 100.000 Amerikaanse Dollar. De helft is al verdeeld over een aantal goede doelen. Het andere gedeelte wordt bewaard om in de toekomst een boerderij te kopen, want zo zegt Carsey jr.: ‘Als ik mijn achterdeur opendoe wil ik hem eigenlijk gewoon gelijk kunnen zien.’

Klik hier voor een video

Bron: CBS /  Hoefslag

Foto: Remco Veurink 

Reacties