Jordy Wilken zet zijn zinnen op Tokio

Jordy Wilken zet zijn zinnen op Tokio

Jordy Wilken
Jordy Wilken en Chapeau Spirit (foto: DigiShots)
Voor de 22-jarige eventingruiter Jordy Wilken is kwalificatie voor het EK 2017 zijn eerste doel, maar heeft zijn zinnen al reeds gezet op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, Japan. Wilken geeft zelf al toe dat dat nog niet mee zal vallen.

Military Boekelo

De ruiter die in oktober debuteerde bij Military Boekelo en daar werd door een val een hersenschudding opliep wist vorig jaar het NK Eventing Young Riders te winnen. In 2012 won hij het NK Junioren tijdens de Rabo Renswoude Horse Trials.
Dat heeft niet alleen te maken met het verkleinen van de Olympische teams. Recent veranderde de FEI het aantal teamleden van vier naar drie, waarbij het schrapresultaat komt te vervallen. Nederland was tegen het voorstel, samen met een aantal andere landen. Voor Wilken houdt het in ieder geval in dat hij zich zal richten op die derde startplaats, de eerste zal ongetwijfeld naar Tim Lips en Alice Naber-Lozeman gaan en dan is Merel Blom er ook nog. ‘Je gunt het helemaal niemand, maar het kan dus zijn dat het paard van Merel niet helemaal fit is bijvoorbeeld. Zoiets moet er gebeuren, want de eerste drie staan normaal gesproken wel vast. Het wordt voor mij moeilijker me in het team te rijden.’, aldus Wilkens tegen de Stentor.
Reserveruiter
Net als voorheen blijft er nog wel ruimte voor een reserveruiter, maar die komt alleen in actie als een van de teamleden voor de start van de wedstrijd uitvalt.
Bron: De Stentor / Hoefslag
Foto: Digishots / leanjo de Koster
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Vergelijkbare artikelen

Reacties