Jockey heeft engeltje op zijn schouder bij bizarre valpartij *video*

Jockey heeft engeltje op zijn schouder bij bizarre valpartij *video*

Jockey, renpaard
foto: Tophorseracing

Jockey Brett Murray had een engeltje op zijn schouder in de eerste race op de renbaan van Greymouth in Nieuw-Zeeland. Hij reed de vierjarige ruin Dale, die een bocht miste en vervolgens zijwaarts over de reling sprong.

De ruin kwam vlot uit de startblokken, maar botste vervolgens tegen twee andere paarden op alvorens de leiding in de race te nemen. Hij miste echter vervolgens de eerste bocht en rende in volle vaart op de buitenste reling af. Murray kwam hard ten val en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kwam er zonder ernstige verwondingen vanaf.

Moeilijk te hanteren

Dit was niet de eerste keer dat de vierjarige ruin moeilijk te hanteren is. Van de afgelopen zeven races, werd er vijf keer door de stewards een aantekening over hem gemaakt. Voorafgaand aan deze race had hij Murray ook al van zijn rug geworpen.

Stewards lieten aan de trainer van Dale, Paul Harris, weten dat zijn paard pas weer mag racen als hij enkele kwalificatieraces succesvol doorloopt. Harris besloot vervolgens dat de ruin niet meer op de renbaan zal verschijnen.

Bron: Stuff.co.nz
Foto: Tophorseracing

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties