Jeugdteam EK eventing bekend

Jeugdteam EK eventing bekend

Het Europees Kampioenschap eventing voor junioren en Young Riders vindt van 12 tot en met 15 september plaats in het Franse Jardy. Bondscoaches Alice Waanders en Martin Lips (foto) hebben hun teams gekozen en bekend gemaakt.

Alice Waanders selecteerde drie combinaties. Janou Bleekman reist vanuit Engeland naar Frankrijk met Prince Apollo. Janou (17) is de jonge zus van Althea, die dit weekend in Malmö deelneemt aan het EK senioren. Janou is voor haar geboorteland Engeland gestart op het Europees kampioenschap pony’s. Joyce van de Kuilen brengt in Jardy Izalco aan start. Net als Janou heeft Joyce (17) al meerdere internationale kampioenschappen gereden bij de pony’s. Op het NK junioren in Renswoude werden ze derde. Olivia Pleysier debuteert met Zimbali op een Europees toernooi. Olivia is met haar 15 jaar de jongste in deze categorie tot 18 jaar.

Martin Lips, op dit moment met zijn senioren in Malmö, heeft vier Young Riders (18-21 jaar) geselecteerd. Nederlands kampioenen Jeannette Chardon  en Vienna hebben al veel ervaring en meerdere kampioenschapen gereden. Jeannette komt uit een bekende paardenfamilie. Haar vader IJsbrand en broer Bram zijn toppers in de vierspansport.

Larissa Hartkamp won vorig jaar met Angel het KNHS-kampioenschap in Hattem. Ze nam deel aan het EK landelijke ruiters vorige maand in Laintal. Larissa is bezig aan sterk seizoen.
Nienke van Roekel en Coral Estate Bylbao werden derde op het NK in Renswoude en waren in Laintal met de zesde plaats de beste Nederlandse ‘landelijke ruiter’.
Jordy Wilken was de derde Young Rider op het EK landelijke ruiters, dat door Lips als goede voorbereiding op Jardy werd gezien. Jordy heeft met zijn vos U Play Spirit al meerdere kampioenschappen bij de jeugd gereden.

Hoefslag/KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties