Chardon richting YR-titel eventing

Chardon richting YR-titel eventing

Dit weekeinde is het hippisch centrum van de familie Boonzaaijer het decor van de Nederlandse titelstrijd in de eventing voor zowel de Junioren als de Young Riders. Deze kampioenschappen vinden plaats binnen de schitterende entourage van Rabo Renswoude Horsetrials. Na een enerverende crossdag kan een voorzichtige tussenbalans worden opgemaakt, want morgen kunnen in het afsluitende springparcours nog de nodige verschuivingen in het klassement gaan optreden.

Bij de Young Riders gaat Jeannette Chardon met Vienna aan de leiding, op net iets meer dan één springfout gevolgd door zowel Pien Ullings met Den Roosberg’s Lismakeera Lorenzo en Nienke van Roekel met Coral Estate Bylbao. Beide amazones staan op 52.20 punten, maar omdat Ullings de optimale tijd in de cross het dichtst benaderde staat zij in het tussenklassement boven Van Roekel. Het overschrijden van de toegestane tijd in het springparcours met één honderdste van een seconde kan Ullings dus al fataal zijn.

Bij de junioren is het ook ongelooflijk spannend, want daar is de voorsprong van de leider in het klassement na de cross, Janneke Boonzaaijer met Torontra exact de vier punten die een afgeworpen boom in het afsluitende springparcours kost. Als Silke Smits die nu met Bonita tweede staat, foutloos blijft en Boonzaaijer tikt een paal af, dat geldt ook bij de junioren de regel van de dichtste benadering van de optimale tijd en dan wordt Smits de nieuwe kampioen, want de optimale tijd bedroeg 7.19 min. en Smits noteerde een tijd van 6.57, terwijl Boonzaaijer de cross in 6.51 min. reed. Maar ook Joyce van Kuilen, die nu met Izalco de derde plaats inneemt heeft nog alle mogelijkheden om in het klassement te klimmen.

De wedstrijd werd niet alleen onder ideale weersomstandigheden verreden, ook was de publieke belangstelling zeer groot. Er werd in totaal op vier niveaus gereden en in alle vier de wedstrijden was de cross aan de pittige kant, mede omdat veel ruiters het begin met veel combinaties van hindernissen als moeilijk ervoeren. De klassen waarin werd gereden waren een CCI 1* waar van het NK junioren een onderdeel was, een CCI 2* waarin het NK Young Riders werd verreden en daarnaast nog een CIC 2* en een CIC3*, waarin ook de voor Nederland op de Olympische Spelen startende Elaine Pen met Vira aan de start verscheen. Pen gaat in deze wedstrijd aan de leiding, voor Alice Naber-Lozeman met Peter Parker.

Zondag wordt het driedaagse evenement de Rabo Renswoude Horstrails afgesloten met de springwedstrijden, die naar verwachting om 10.00 uur zullen beginnen. Aansluitend zullen de huldigingen van de kersverse Nederlandse Kampioenen worden gehouden.

Tussenstand NK Young Riders (CCI 2*):
1) Jeannette Chardon – Vienna (Romeo B x Ekstein) – 45.00 (3e)
2) Pien Ullings – Den Roosberg’s Lismakeera Lorenzo (v. Gharreb) – 52.20 (9e)
3) Nienke van Roekel – Coral Estate Bylbao (Sauveur de la Coeur x Quintus) – 52.20 (10e)

Tussenstand NK junioren (CCI 1*)
1) Janneke Boonzaaijer – Torontra (Lancelot x Naturel) – 51.90 (15e)
2) Silke Smits – Bonita (v. Zodiak) – 55.90 (24e)
3) Joyce van de Kuilen – Izalco (Contas x Alkiera) – 56.30 (25e)

Tussenstand CIC 3*:
1) Elaine Pen – Vira (Jazz x Whinny Jackson) – 57.80
2) Alice Naber-Lozeman – Peter Parker (v. I’m Supposin) – 61.00
3) Felix Vogg (Zwi) – Onfire – 61.10

Tussenstand CCI 2*:
1) Anna-Maria Rieke (Dui) – Petite Dame – 42.50
2) Yvonne Booten (Dui) – Dreamfire – 43.90
3) Jeanette Chardon – Vienna – 45.00

Tussenstand CIC 2*:
1) Dirk Schrade (Dui) – Cisko A – 46.50
2) Lena Brümmer (Dui) – Dustin K4 – 48.60
3) Raf Kooremans (Turnhout B.) – Zazoe (Namelus R x Indoctro) – 53.30

Tussenstand CCI 1*:
1) Dexter Biersteker – Azkaban – 43.40
2) Umberto Riva (Ita) – Phoenix d’Amigny – 45.00
3) Dirk Schrade (Dui) – Carlevo – 45.90

Klik hier voor de uitslagen in Renswoude.

Hoefslag/KNHS

Reacties