Internationaal topeventer Grass Valley verongelukt

Internationaal topeventer Grass Valley verongelukt

Grass Valley, het viersterren eventingpaard dat eerst door Mark Todd en later door pupil Gabriel Cury werd uitgebracht, is gisteren verongelukt tijdens de Belton Horse Trials.

De zestienjarige ruin kwam met de jonge Braziliaan aan start tijdens de driesterren rubriek, toen hij een hindernis verkeerd inschatte en zijn kogel brack op de tafelhindernis ‘Ringrose Turn’. Toegesnelde veterinaire hulp kon niets meer voor het paard betekenen.

Todd bracht Grass Valley sinds 2008 aan start, waarbij zij overwinningen boekten op Belton en op de achtste plaats eindigde tijdens de driester van Blair. In 2010 maakte de combinatie deel uit van het Nieuw Zeelandse team dat teambrons in de wacht sleepte tijdens de wereldruiterspelen. Todd en Grass Valley finishten hierbij ook nog eens op een individueel elfde plaats.
In 2013 nam Gabriel de teugels over van de ruin, waarna zij op de vijfde plek eindigden tijdens de U25 driesterren wedstrijd van Bramham. In 2015 kwam het duo foutloos rond tijdens de loodzware competitie op Badminton, een opmerkelijke prestatie voor een ruiter die slechts twee jaar eerder zijn internationale FEI debuut maakte. Naar verwachting zouden Gabriel en Grass Valley deze zomer deel uitmaken van het Braziliaanse eventingteam voor de Olympische Spelen, waarbij Todd functioneert als chef d’equipe.

Vergelijkbare artikelen

Reacties