IBOP tuigpaardmerries: Mariantha H met 81 punten naar hoogste score

IBOP tuigpaardmerries: Mariantha H met 81 punten naar hoogste score

Kruising tuigpaard (alt Mariantha H tuigpaard)

Naast de eindbeoordeling van de tuigpaardhengsten, stond zaterdag de IBOP voor tuigpaardmerries op de planning. Vier merries kregen een beoordeling, twee slaagden met goede cijfers voor hun aanlegtest. Daarnaast werd één merrie werd aangeboden voor de graadverhoging.

81 punten voor Mariantha H

De hoogste punten vandaag kreeg de Cizandro-nazaat Mariantha H (v.Cizandro ), een dochter van oud-NMK-kampioene Biantha V, van fokker G. Hermanussen uit Beers. Zij verdiende 81 punten, met op actie voorbeen een 8,5 en op de overige onderdelen een 8.

Mariantha H was al ster en dankzij haar goede prestatie gisteren werd zij keur verklaard. ‘Een opvallende merrie met een aansprekende voorhand en een mooi voorbeengebruik. Zij liet rondom een aansprekende proef zien’, aldus Lammert Tel, die samen met Henk Lassche en inspecteur Viggon van Beest de beoordeling in handen had.

Laagverwante Leona

Ook slaagde met goede cijfers de merrie Leona (Atleet x Morocco Field Marshall), van fokker J.J. Brandsma Postma uit Greonterp. Deze relatief laagverwante merrie slaagde met een score van 78,5 punten.

Graadverhoging

Na afloop werd Karanada (mv. Manno), van fokker G.C.M. Hoofd uit Bunschoten Spakenburg, met succes voor graadverhoging aangeboden. Ze kreeg 78 punten voor exterieur en 76 punten voor beweging, waardoor ze ster kon worden verklaard.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties