Hoofdsponsor Tim Lips failliet: ‘Traject naar Rio niet in gevaar’

Hoofdsponsor Tim Lips failliet: ‘Traject naar Rio niet in gevaar’

tim lips bayro

De hoofdsponsor van eventingruiter Tim Lips uit Breda is failliet. Concrex, de geldschieter uit Geldermalsen, die actief is in de bedrijfsbouw, was belangrijk voor de aanloop naar de komende Olympische Spelen in Rio. “Een grote domper, maar het staat het traject richting de Olympische Spelen niet in de weg, ” zegt Rianne Haegens, woordvoerder van Tim Lips.

Tim Lips is met zijn paard Bayro volop in voorbereiding op de Olympische Spelen die in augustus in Rio gehouden worden. Op weg naar Brazilië is de financiële steun van Concrex heel belangrijk.

‘Topfit en voorbereid aan de start’
“Daardoor kunnen we ons tijdens de voorbereiding helemaal focussen op daar waar het accent moet liggen: de sport”, zegt Haegens. “Tim wil in Rio met z’n paard topfit en perfect voorbereid aan de start staan.” Eventing,  een combinatie van dressuur, springen en een terreinproef, staat in de eerste week van de Olympische Spelen op de agenda.

Volgens Haegens is de deelname van Lips en Bayro door het wegvallen van de hoofdsponsor niet in gevaar.”Dit is natuurlijk een grote domper, een bittere pil. Maar we gaan sowieso door met de voorbereidingen voor de Spelen, die zijn niet in gevaar. We moeten waarschijnlijk nu wel op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat is niet fijn, zo’n vijf maanden voor de Spelen. Maar misschien maakt Concrex nog een doorstart, zou mooi zijn.”

Bron: Omroep Brabant

Foto: Sabine Timman

Banner site Hoefslag Academy-Laurens

 

Reacties