Honderden bekende polopony’s gekloond

Honderden bekende polopony’s gekloond

Tijdens het grote Argentijnse polo-evenement Argentine Open (20 november t/m 12 december) zullen diverse gekloonde pony’s hun opwachting maken. Dit laat de nummer één polospeler van de wereld, Adolfo Cambiaso, weten. Zakenpartner Alan Meeker van Crestview Genetics onthulde eerder deze maand dat de bekende polopony Cuartetera en ook andere toppony’s als Small Person, Raptor en Lapa, enige jaren geleden succesvol gekloond zijn. Zij zullen dan ook onder het zadel van Cambiaso verschijnen tijdens het meest prestigieuze polo-evenement ter wereld in Palermo, Buenos Aires.

Eerder deze maand kwam Cambiaso al in actie tijdens de Hurlingham Open, waar hij met een kloon van Cuartetera al zijn team naar een belangrijke zege wist te loodsen. In 2014 zat hij tijdens de Argentine Open nog in het zadel van de orginele Cuartetera, maar zijn ponylijst voor de editie van dit jaar bestaat uit een zeer groot aantal klonen. Cambiaso heeft sinds 2008 al gigantisch aantal pony’s laten klonen, waardoor er nu zo’n 100 genetische kopieën rondlopen op het poloveld.

Kwaliteitspony’s

Als het aan Crestview Genetics zou ligt, werd het kloonproces voor iedereen toegankelijk: ‘Zoveel polospelers doen dit inmiddels. Op deze manier zorgen we ervoor dat kwaliteitspony’s voor iedereen een optie zijn. De gemiddelde prijs voor een kloon is zo’n 100.000 Britse ponden (142.000 euro), maar met een grotere verkoop zullen de kosten voor de onderneming vanzelf zakken.’

Bron: Hoefslag/Horseandhound

Foto: Polosport

Reacties