Golden Horn verslaat Treve in prestigieuze Prix de L’Arc de Triomphe

Golden Horn verslaat Treve in prestigieuze Prix de L’Arc de Triomphe

De populaire renpaardmerrie Treve deed afgelopen weekeinde een gooi naar een hattrick in de historische Prix de L’Arc de Triomphe in Parijs (Frankrijk). Het was echter Golden Horn die als eerste over de finish stormde. De zoon van Cape Cross won met twee lengtes voorsprong op Flintshire, die vorig jaar ook al op de tweede plaats eindigde. New Bay was goed voor de derde plaats, terwijl Treve naar de vierde plek galoppeerde.

Van de acht wedstrijden waarbij Golden Horn aan start verscheen, wist hij er zeven te winnen. Tijdens ren nummer acht kwam hij als tweede over de finish. ‘Dit is waarschijnlijk het beste paard dat ik ooit heb gereden,’ aldus jockey Frankie Dettori na afloop. ‘Mijn tactiek was goed, maar Golden Horn was gewoon ongelooflijk. Hij heeft gevochten als een ware kampioen en tijdens de eindsprint kon geen paard meer in de buurt komen. Het was alsof ik de knop voor een extra versnelling had gevonden. Hij vloog vooruit en ik heb alleen maar genoten.’ Eigenaar Anthony Oppenheimer wil Golden Horn nog één wedstrijd laten lopen, voor hij met ter dekking zal worden gesteld.

Pensioen

In 2014 schreef Treve geschiedenis door de Prix de L’Arc de Triomphe voor de tweede achtereenvolgende keer op naam te schrijven. In eerste instantie besloot eigenaar Sjeik Joaan al Thani om de merrie niet meer aan start te laten verschijnen, maar een derde overwinning in de ‘Arc’ lonkte. De vijfjarige merrie (v. Motivator) gaat nu definitief met pensioen. ‘Het is geen schande om door Golden Horn te worden verslagen. Hij was de enige echte winnaar vandaag. Treve gaat nu de fokkerij in. We hopen op vele mooie en succesvolle nakomelingen,’ aldus Al Thani.

Bron: Hoefslag/Horseandhound

 

Reacties