Geslaagde voltigewedstrijd Ermelo

Geslaagde voltigewedstrijd Ermelo

Van 2 t/m 4 mei stond het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo geheel in het teken van de Internationale voltigesport.  416 deelnemers uit 15 landen betraden dit weekend in de CVIJ1*, CVIJ2*, CVI1*, CVI2* en CVI3* competities de geheel vernieuwde wedstrijdring, En met mooie resultaten. Nederland stond maar liefst 6 keer op het podium waarvan 3 keer op het hoogste ereschavot.

Zaterdagmiddag werden het CVI1* en CVIJ1* afgesloten. Quincy Felicia wist dat bij de heren solo’s CVI1* het beste te doen en behaald voor Nederland een eerste plaats!  Bij de dames CVI1* ging Lisa Borgmann (GER) met de overwinning naar huis. Bij de junioren 1* sloten Tom Volmer (GER) bij de heren  en Johanna Lindberg (SWE) de wedstrijd winnend af.

Zondag stonden de finales op het programma. In een sterk deelnemersveld werd er hard gestreden om de podiumplaatsen. In de CVI2* zowel bij de dames als de heren was Nederland de sterkste. Het gehele podium bij de dames CVI2* kleurde oranje! Lianne de Groot behaalde de eerste plaats (6.770), Iris Heijboer werd 2e (6.633) en Diede Pierik pakte met een score van 6.494 de derde plaats. Caston ten Hove wist bij de heren met een 6.527 de overwinning te pakken.

Bij de hoogste Junioren klasse, CVIJ2*, was Jesse van As de enige Nederlandse die met haar paard Pinero  in dit sterke deelnemersveld een finaleplaats wist te bemachtigen. Uiteindelijk behaalde ze een mooie 13e plaats.  De overwinning ging hier naar Zwitserse Sarah Linder. Bij de heren CVIJ2* was Andrew McLachlan (GBR)  de sterkste. Nederland werd in deze klasse vertegenwoordigd door Arthur Seidel.

In de CVI3* individuele competities was de voltigerende wereldtop goed vertegenwoordigd.  Joanne Eccles (GBR), meervoudige kampioenne, behaalde met haar paard WH Bentley de overwinning met een 8.401. Hiermee bleef zij de regerend Europees Kampioene Rikke Laumann (DEN) ruim voor. Voor Nederland behaalden  Carola Sneekes, Esther Sneekes, Claire de Ridder, Roxanne Ruigrok en Amy Verhagen een finale plaats. Carola Sneekes  eindigde als beste Nederlandse met een 7.364 op een mooie 9e plaats.
Bij de heren wist Thomas Brüsewitz  de solo CVI3* op zijn naam te zetten. Beste Nederlander werd in deze klasse Koen Akkerman met een 10e plaats.
Bij de teams was het tot het einde een spannende wedstrijd! De punten lagen na de eerste ronde dicht bij elkaar, de kür van de finale ronde op zondag moest de verschillen gaan uitmaken. Bij de junioren CVIJ2* was de eerste plaats voor Juniorteam VVS Kleve 1 (GER). Bij de CVI2* teamcompetitie behaalde het team van De Nieuwe Heuvel met een score van 6.183 een verdiende tweede plaats net achter het team Bederkese Mecklenstedt (GER) die uiteindelijk de overwinning pakte met een 6.233. In de hoogste klasse, de CVI3*, was het team Mainz Laubenheim met een 7.690 de sterkste.
Als kers op de taart voor Nederland werd het teampaard Formaat, gelongeerd door Barbara van Essen,  van voltigeteam de Nieuwe Heuvel uitgeroepen tot Bestgaand Teampaard van CVI Ermelo 201.

Persbericht/Hoefslag

Reacties