Geslaagde talentencompetitie menpaarden

Geslaagde talentencompetitie menpaarden

Na één editie in Boxtel (16 juni 2013) lijkt de Talentencompetitie voor jonge menpaarden en -pony’s zijn draai in de Nederlandse mensportwereld te hebben gevonden. De tweede selectiewedstrijd is op 27 juli in Nijkerkerveen en telt momenteel zestien deelnemers. Voor Boijl (3 augustus 2013) is het maximale aantal van twintig starters al bereikt en wordt nu een wachtlijst gehanteerd. De vierde selectiewedstrijd is op 10 augustus 2013 in Maarssen.

Met het name het aanbod van paarden en pony’s uit verschillende stamboeken en rasverenigingen is een publiekstrekker. Zo zijn er in Nijkerkerveen vijf jonge Welsh Pony’s aan het werk te zien, waaronder twee A-tjes en een Welsh Part Bred, twee Friese paarden, twee Arabo-Friezen, een Gelders paard, New Forest Pony en vijf KWPN’ers. Deelnemers mogen kiezen of zij hun paard/pony in de rubriek recreatie of wedstrijd laten beoordelen. Het gaat om vier- tot en met zevenjarigen.

Wie belangstelling heeft om het verloop van de Talentencompetitie voor jonge menpaarden en -pony’s te zien, wordt geadviseerd de startlijsten op www.vriendenvandemensport.nl goed te volgen.

Foto: Albertine Nannings

Vergelijkbare artikelen

Reacties