Gerard Joling ambassadeur ParaPaard

Gerard Joling ambassadeur ParaPaard

pony dressuur sportpony

Sportfonds ParaPaard mag Gerard Joling verwelkomen als ambassadeur. Dit werd afgelopen weekeinde tijdens Jumping Amsterdam bekend gemaakt. Ook het doel voor dit evenement: het ophalen van 20.000 euro, werd ruimschoots behaald. Er werd ruim 35.000 euro gedoneerd aan Sportfonds ParaPaard, dat deel uitmaakt van het Fonds Gehandicaptensport en hierdoor het CBF keurmerk draagt. In de stand van de organisatie vlogen de ‘Kareltjes’, de mascotte van Sportfonds ParaPaard, als warme broodjes over de toonbank. Ook stelde Dagblad de Telegraaf een t-shirt met handtekeningen van het Nederlands elftal beschikbaar, die tijdens het evenement werd verloot.

‘Fantastisch’

‘Jumping Amsterdam was voor ons fantastisch. We hebben Sportfonds ParaPaard in de kijker gezet en Gerard Joling mogen verwelkomen als ambassadeur. Voor aanvang hoopten we op een bedrag van 20.000, wat onhaalbaar leek, maar dat we dan ver over de 30.000 gaan is onvoorstelbaar mooi. Het exacte bedrag maken we later bekend. Ook Nike Boor, directeur Gehandicaptensport, was uiteraard aanwezig in onze stand. Hij is ongetwijfeld supertrots op wat ParaPaard allemaal heeft bereikt.’

ParaPaard

ParaPaard zet zich specifiek in op het werven van (financiële) middelen. Dit doet zij voor organisaties  (zonder winstoogmerk) en verenigingen die aangepaste paardensportactiviteiten (willen gaan) aanbieden aan mensen met een verstandelijke,  lichamelijke en/of zintuiglijke handicap. Door het steunen van deze organisaties en verenigingen (zowel financieel als operationeel) wil ParaPaard er voor zorgen dat aangepast paardrijden en therapeutisch rijden toegankelijk(er) gemaakt en gehouden wordt.

Hoefslag/Facebook Sportfonds ParaPaard

Reacties