EK Pony’s: Teleurstelling bij eventingteam

EK Pony’s: Teleurstelling bij eventingteam

Colette Bruin en Secret Benny.

Na de zo succesvolle dag van de cross-country gisteren liep de finale voor de Nederlandse eventingruiters vandaag op een teleurstelling uit. Met nog slechts drie teamleden werd aan het afsluitende springparcours begonnen, nadat Regent des Mauvis van Mara van de Ven niet fit-to-compete werd verklaard. Als eerste voor Nederland kwam Okke Peemen met Hip Hop in de ring en zij moesten al in het eerste deel van het parcours een weigering incasseren bij hindernis 4. Bij hindernis 7a gooide Hip Hop opnieuw het anker uit, waardoor een goede klassering als team niet meer aan de orde was.

Teleurstelling

Tweede start voor Nederland, Abbe Litjens met Orchid’s Tigersun oogste elf strafpunten, waarvan drie voor tijdsoverschrijding. Laatste team ruiter, Colette Bruin met Sercret Benny, reed een prima foutloze ronde en steeg daardoor één plaats en eindigde op een uitstekende zevende plaats.’We wisten van tevoren dat het moeilijk zou zijn om eventueel een plaats te stijgen, maar dit is wel erg grote teleurstelling’, aldus bondscoach Mans Buurman, die de vierde plaats na de cross zag verbleken.

Lijstaanvoerder na twee onderdelen, de Duitser Calvin Böckman, werd ook verrast met een weigering van Askaban B en zag landgenote Anna Lena Schaaf er met het goud vandoor gaan. De Belg Jarno Verwimp klom met een foutloze rit van een vijfde plaats op naar de bronzen positie. In de landenwedstrijd reden de Duitsers onbedreigd naar de overwinning en wisselde Groot Brittannië en Frankrijk van plaats.

EK Dressuur individueel

Bij de kür op muziek waren de Duitsers wederom superieur. Lucie-Anouk Baumgürtel reed haar Massimilian naar het derde goud op dit EK. Tweede werd landgenote Tabea Schroer en het brons ging naar de Deense Louise Christensen. Daphne van Peperstraten was met Wonderful Girl de beste Nederlandse op de zesde plaats, gevolgd door Zoe Kuintjes met Elin’s Noncisdador op plaats zeven. Jitske Prosman sloot het EK af op plaats 12.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots/ Leanjo de Koster

Reacties