Friese hengst Eise imponeert voor de sjees

Friese hengst Eise imponeert voor de sjees

Eise

Op het nationale concours in Drogeham mocht Eise 489 naar voren treden om het kampioenslint in de categorie KFPS-dekhengsten voor de sjees in ontvangst te nemen. Met vier deelnemers was de bezetting minimaal, maar de kwaliteit loog er niet om. Eise was een klasse apart. Mewes 438 (v. Teeuwis) liet zich uitstekend zien met een prima houding en front; de andere drie hengsten waren echter niet even ruimer en krachtiger in hun beweging.

Wylster 463 (v. Rindert) met Sybren Minkema in de sjees was net als Mewes goed in houding en front maar ruimer in voorbeengebruik. Tsjalle 454 (v. Mintse) met Age Okkema en Eise 489 (v. Maurits) met Jelmer Chardon waren goed aan elkaar gewaagd waarbij het front en de fiere houding van Tsjalle 454 opvielen. Het ruime en krachtige voorbeengebruik van deze hengst maken hem een fraaie eyecatcher.

Bij Eise 489 klopte alles nog wat meer. Eise was net zo fraai in houding en front, liet een evenzo sterk ruim en mooi wegzettend voorbeen zien en was in de achterhand sterker dan de andere drie hengsten. Eise werd door de juryleden, die ook in Drogeham weer gebruik maakten van het digitale jureringssysteem, unaniem tot kampioen verkozen. Ook de overige klasseringen kwamen tot stand met uniforme stemmen van de drie heren met bolhoed.

KFPS/Johanna Faber

Foto: Remco Veurink

Reacties