New Forest-pony steelt de show in CCI2* eventing

New Forest-pony steelt de show in CCI2* eventing

Een pony van net 1.47m gooide hoge ogen op de CCI2* Fair Hill International Horse-wedstrijd twee weken geleden. In de cross, het beste onderdeel van Forrest Nymph, vloog de merrie met de Amerikaanse amazone Sinead Halpin foutloos en zonder tijdsoverschrijding rond. Met een score van 53.0 in de dressuur en vier strafpunten in het springen, belandde de combinatie op een zestiende plek, de hoogste klassering tot nu toe in hun vijf tweesterren wedstrijden. Daarnaast kreeg Forrest Nymph de prijs voor de beste conditie. De elfjarige Forrest Nymph, bijgenaamd ‘Farrah’, stamt van Forrest Flame uit Hoppenhof’s Silvia (v. Nieuwmoed’s Patrick), uit de fokkerij van de heer Hoppenbrouwer. Silvia werd jaren geleden geëxporteerd naar de Verenigde Staten, waar ze dienst doet als fokmerrie op Trevelyan Farm.

Amazone Sinead Halpin: ‘Onze beste cross ooit! Ik zou willen zeggen dat het één groot feest was om rond te rijden, maar eerlijk gezegd moeten we allebei onze stinkende best doen om rond te komen.’ Halpin rijdt eventing wedstrijden op het zwaarste niveau. Dat doet ze dan met ‘grote’ paarden. In 2011 was ze derde in haar eerste viersterren wedstrijd (Kentucky Horse Trials), met Manoir de Carneville. In 2012 eindigde ze als tweede in Burghley.

Forrest Nymph heeft een eigen fanpage op facebook.

Andere kleine crossmonsters

‘Farrah’ is niet het enige kleintje dat op hoog niveau in de eventingsport loopt. Little Tiger was ook een zeer bekende pony. Hij liep op viersterren niveau met Phoebe Buckley. Karen O’Connor met de pony Theodore O’Connor (‘Teddy’) was echter de meest succesvolle mini-combinatie ooit. Het duo werd derde in de Rolex Kentucky in 2007 en zesde in die van 2008. Op de Pan Am Games in 2008 was hij goed voor zowel individueel als teamgoud en hij maakte deel uit van de shortlist voor de Olympische Spelen in Hong Kong in hetzelfde jaar.

Op de video Forest Nymph en Sinead Halpin tijdens de CCI2* in Fair Hill.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Vann Gregory en Cory O’Conner

Vergelijkbare artikelen

Reacties