FEI: ‘Geen EIA-besmettingsgevaar tijdens WK tweespannen’

FEI: ‘Geen EIA-besmettingsgevaar tijdens WK tweespannen’

hond jonge paarden
foto: Remco Veurink

De FEI heeft gisteren een update verstuurd aan alle Nationale Federaties aangaande het Equine Infectieuze Anemie virus (EIA of Moeraskoorts) in Hongarije.

Een aantal Nationale Federaties en deelnemers aan de Wereldkampioenschappen voor tweespan paarden in Fábiánsebestyén en jonge menpaarden in Mezőhegyes in september hebben hun bezorgdheid uitgesproken. Eerder trokken de Britse menners en Marco Freund (Duitsland). Ook het Ierse team maakte vandaag bekend niet naar Hongarije af te reizen.

Deze evenementen worden gehouden in gebieden waar EIA niet voor komt. Nabijgelegen regio’s zijn ook vrij van EIA. Gezien de huidige situatie, de locaties van de wedstrijden en de maatregelen die ter plekke zijn genomen om het EIA virus in bedwang te houden, acht de FEI het besmettingsgevaar laag voor de deelnemende paarden aan de Wereldkampioenschappen in Fábiánsebestyén en Mezőhegyes.

De positieve gevallen die geconstateerd zijn volgens het nationale verplichte testprogramma in Hongarije betrof alleen recreatiepaarden. Wedstrijdpaarden zijn niet besmet. Er zijn geen nieuwe gevallen van EIA in Hongarije sinds 30 juni. De FEI zal de situatie blijven volgen en de nationale federaties op de hoogte houden indien er wijzigingen zijn.

Bron: Hoefnet/Hoefslag

Reacties