Exell wint opwarmer WB

Exell wint opwarmer WB

De eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in Stuttgart vanavond had voor Boyd Exell een uitstekend verloop, voor de Duitser Michael Brauchle en voor de Hongaar József Dobrovitz verliep de wedstrijd minder gelukkig.

De avond begon enigszins angstig toen eerste starter, wild card rijder Michael Brauchle, omkiepte in de eerste marathonhindernis. Gelukkig kwam het span snel tot stilstand en kwamen de andere deelnemers hem snel te hulp om het span weer in orde te brengen: “Het was mijn eigen fout, ik had iets eerder in moeten houden,” vertelt Brauchle, die wel een goed gevoel had over zijn span. Brauchle rijdt morgen in de Wereldbekerwedstrijd gewoon mee.

József Dobrovitz was nog maar net op weg in de tweede omloop, die plaatsvond over een verkort parcours, toen zijn voorpaarden hem te sterk werden, hij zijn vierspan niet meer kon inhouden en achterwaarts door poort 8 reed waardoor hij werd geëlimineerd.
Boyd Exell had het beter voor elkaar in Stuttgart. De viervoudig Wereldbekerkampioen reed een snelle en foutloze eerste omloop en nam hiermee al een enorme voorsprong op Daniel Schneiders en Georg von Stein. In de tweede ronde was hij maar liefst 10 seconden sneller dan József Dobrovitz jr., die tot dat moment de snelste tijd had laten noteren. Eén afgeworpen balletje bracht zijn overwinning niet meer in gevaar en Exell mag daardoor morgen als laatste van start.
Daniel Schneiders zette een uitstekende prestatie neer door twee foutloze omlopen te rijden. Schneiders eindigde als tweede, voor zijn landgenoot Georg von Stein, die zijn kansen op de tweede plaats aan zich voorbij zag gaan toen hij er in de tweede omloop twee balletjes aftikte.

József Dobrovitz jr. maakte zijn tegenvallende prestatie van de eerste omloop goed door de tweede ronde snel en foutloos te rijden. De 21-jarige Dobrovitz werd vierde.

Hoefnet

Reacties