Eventing wordt Equestrian Triathlon, Equestrio of…

Eventing wordt Equestrian Triathlon, Equestrio of…

Thibault Fournier

Vier nieuwe namen voor de Eventing discipline worden volgende maand besproken in het FEI Sports Forum: Equestrian Triathlon, Equi-triathlon, Equestrio en Triquestrian. Deze shortlist is door het Eventing Committee opgetekend nadat verschillende voorstellen door externe FEI-adviseurs onder de loep genomen waren.

Het opnieuw positioneren van de discipline wordt bij insiders niet altijd positief ontvangen. Veel liefhebbers vinden dat de huidige naam prima is en de lading van de sport goed dekt. De FEI houdt echter vast aan een naamsverandering om het imago te verbeteren en een nieuw publiek aan te trekken. Ook is het doel om meer landen te laten deelnemen aan de Olympische Spelen. De onderdelen moeten sneller worden afgewerkt en zo aantrekkelijker worden voor publiek en media.

Het is nog 150 dagen tot de Olympische Spelen, maar het FEI kijkt verder, om ervoor te zorgen dat de paardensport een Olympische discipline blijft. Op het FEI Sports Forum in april staat de toekokmst van de paardensport in het middelpunt. Naast de naamsverandering voor Eventing wordt onder andere het aantal teamleden, de volgorde van de disciplines en het reglement bij het springen besproken. Maar vooral over de naam is veel te doen. Bij Eventing zouden niet-paardensportliefhebbers zich geen beeld kunnen vormen. Belangrijk is dat dat bij de voorgestelde namen wél gebeurt…

Horsetalk/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties