Endurance seizoen van start in IJsselstein

Endurance seizoen van start in IJsselstein

Afgelopen zaterdag vond de eerste endurance wedstrijd van het seizoen plaats, in IJsselstein. Onder prachtige weersomstandigheden werden mooie prestaties neergezet in het jeugdklassement, het kennismakingsklassement en de klasse 1, 2 en 3, van 20.5, 30.5, 41, 61 en 81 km. De eerste tickets voor het KNHS kampioenschap Endurance, de Hippiade Endurance, werden uitgereikt aan Heidi Witjes met Magnum Opus One en Melanie de Jong met Stunner (klasse 1), Lesley-Ann Steehouwer met Bram Wielinga (klasse 2) en Georgette Zeijen met D-Prodigy (klasse 3).

Vanaf nu is er bijna elk weekend wel een wedstrijd en wordt er langzamerhand toegewerkt naar langere afstanden. Op 16/17 april vindt er dan voor het eerst een 160km-wedstrijd plaats in Leersum en in Ermelo is op 14 mei de enige CEI-wedstrijd, met ook een internationaal klassement.

Op 26 augustus 2016 wordt het KNHS Kampioenschap Endurance voor de eerste keer georganiseerd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Enduranceruiters die voldoen aan de bepalingen van het kampioenschapsreglement kunnen zich hiervoor selecteren door in de periode van 1 maart tot 1 augustus 2016 mee te doen aan door de KNHS goedgekeurde endurancewedstrijden. De beste combinaties krijgen een startplaats op het kampioenschap, gedurende het seizoen wordt dit via knhs.nl bekend gemaakt. De overige startplaatsen worden aangevuld vanuit het KNHS Endurance verenigingskampioenschap. Die namen worden op 1 augustus 2016 bekend gemaakt; de tussenstand van het verenigingskampioenschap staat te zijner tijd op www.endurancevereniging.nl

Uitslagen Endurancewedstrijd IJsselstein.

KNHS/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties