Elaine Pen ten val tijdens cross-country in Nations Cup Fontainebleau

Elaine Pen ten val tijdens cross-country in Nations Cup Fontainebleau

In het Franse Fontainebleau wordt deze week de eerste wedstrijd in de FEI Nations Cup eventing verreden. Na de dressuur en cross staat het Nederlandse team op een voorlopig zesde plaats. Tim

Lips staat met Bayro N.O.P. als beste Nederlander op een voorlopige twaalfde plaats. Vandaag wordt het afsluitende springen verreden.

Voor Nederland begon de cross matig. Alice Naber-Lozeman ging met Coral Estate Harry Belafonte als eerst van start voor het Nederlandse team en moest al vroeg in de Cross bij het water 20 strafpunten incasseren. Tweede start voor Oranje, Elaine Pen met Vira N.O.P., kwam ten val en werd daarmee gediskwalificeerd. De hindernis waarop Pen ten val kwam, is later uit het parcours genomen. Gelukkig verging het de andere twee teamruiters beter. Merel Blom met Rumour Has It N.O.P. en Tim Lips met Concrex Bayro N.O.P., bleven beide zonder hindernisfouten en hielden de schade voor wat betreft de tijdsoverschrijding beperkt.

Teleurstelling

Bondscoach Martin Lips vertelt : “Ik zie weinig redenen om vandaag echt blij te zijn. Merel Blom en Tim reden wel een goede cross, maar verder viel het niet mee met de resultaten.” De individueel startende Jan van Beek (Rijsbergen) met Vamp du Monselet en Alice Naber met haar tweede paard ACSI Peter Parker reden wel netjes rond met een foutloze cross.

Duitsland gaat in het landen- en individueleklassement aan de leiding. In het individuele klassement is het regerent Europees- en Olympisch Kampioen Michael Jung die de eerste en tweede plaats bezet. Zijn landgenote en regerend Wereldkampioen, Sandra Auffarth, staat met Opgun Louvo op een voorlopig derde plaats. Auffarth was de enige deelneemster die binnen de optimale tijd wist te finishen.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties