EK-WE Narni: Robin Heuseveldt beste Nederlandse na dressuur

EK-WE Narni: Robin Heuseveldt beste Nederlandse na dressuur

EK-WE
Young Riders Ellis Oldenboom en Robin Heuseveldt

Robin Heuseveldt heeft bij de Young Riders met een zesde plaats de beste uitgangspositie na de dressuur, tijdens het EK-WE in Narni. De scores lagen erg dicht bij elkaar, dus er is het met oog op het verloop van de verdere wedstrijd nog van alles mogelijk.  Bij de senioren wist de enige Nederlandse deelnemer Astrid Bongers eindigde op een veertiende plaats. Bij zowel de Young Riders als de senioren werd de dressuur gedomineerd door thuisland Italië.  Een verslag van bondscoach Stans Peeters.

NL-jury

“De dag begon met de jury bijeenkomst daar bleek dat er te weinig schrijvers waren voor onze NL jury. Gelukkig konden wij dit oplossen door begeleiders in te zetten. ”

EK-WE
de NL-jury
EK-WE
Young Rider Stan Hoeffgen
EK-WE
Young Riders Robin Heuseveldt

Om 10 begon de dressuur voor de Young Riders.  Alle ruiters waren erg aan elkaar gewaagd, dat bleek later ook bij de uitslag. Tussen de eerste plaats en de 15e plaats waren maar 15 punten verschil in het gemiddelde van 3 juryleden. Op de 6e plaats Robin Heuseveldt, op de 11e plaats Ellis Oldenboom en de 14e plaats Stan Hoeffgen.”

Individuele ruiter

EK-WE
Astrid Bongers

“Om 14 uur starte de dressuur voor de senioren. Nederland heeft geen landen team daarom startte Astrid Bongers, nadat de landen teams gereden hadden, en alleen de individuele ruiter nog moesten rijden.  Astrid startte als 11e ruiter, en ze eindigde uiteindelijk op een 14e plaats. Om 17 uur was de prijsuitreiking van de dressuur. Onze juryleden mochten ook medailles uitreiken. Het was een Italiaans feestje bij zowel de Young Riders als bij de senioren waren de eerste drie plaatsen voor de Italiaanse ruiters.

Medaillekoers

Na het onderdeel dressuur dat gisteren verreden werd, ligt het Nederlands
Young Riders team op koers met een gedeelde tweede plaats met Duitsland,
achter de oppermachtige Italianen, die tot nu toe individueel alle
podiumplaatsen bezetten. Met Nederlands sterkste onderdelen nog te gaan,
maakt het team nog steeds kans op een medaille.

Startvolgorde

“Vandaag (zaterdag 5 oktober) wordt de stijltrail en cattle sorting gereden. Startvolgorde is de volgorde van de ranking. De laagst geplaatste ruiter start als eerste en de hoogst geplaatste ruiter als laatste. Het zal een spannende dag worden.”

Tekst & foto’s: Stans Peeters (bondscoach team EK-WE)

De uitslagen:

EK-WE
Uitslag young riders dressuur

 

EK-WE
Uitslagen senioren dressuur

 

Lees ook:

EK-WE Narni: “Als team zitten we hier prima” *video*

Road2EK-WE met Stan Hoeffgen: “Wat anders dan alleen maar figuurtjes rijden”

Road2EK-WE met Stan Hoeffgen: “Opbouwen in een rustig galopje” *video*

Reacties