EK-WE Narni: “Als team zitten we hier prima” *video*

EK-WE Narni: “Als team zitten we hier prima” *video*

EK-WE
Perlita van Stan Hoeffgen staat rustig in de stal hooi te eten, in afwachting van de dressuurpoef die vandaag verreden wordt.

Tijdens het EK-WE, dat op dit moment in het Italiaanse Narni plaats vindt, zijn alle Nederlandse paarden door de veterinaire keuring gekomen. Hoefslag volgt EK-deelnemer Stan Hoeffgen tijdens dit EK. “De concurrentie is van een hoog niveau, maar we gaan ervoor”, stelt hij strijdlustig.

Geen last van de reis

Op zondagavond vertrok de Nederlandse delegatie met de paarden naar Italië. “De reis naar Italië is voor de paarden en de mensen die met de paarden mee gingen soepeler verlopen, dan voor mij. Doordat  ik maandag nog moest werken, kon ik zelf niet direct met de paarden mee en ik moest dus met het vliegtuig reizen. Drie uur vertraging was het gevolg. Maar goed uiteindelijk zijn we allemaal veilig aangekomen, en daar gaat het om”, vertelt Stan vanuit Italië. Hij vervolgt: “Als team zitten we hier prima. We hebben nette kamers in het hotel. En de paarden staan er ook goed bij. Ze staan op de wedstrijd- accommodatie zelf in vaste concoursboxen net als de paarden van alle andere teams. De accommodatie heeft een hoop mooie buiten pistes, waarvan twee overdekt mocht het gaan regen. Met mijn paard gaat het goed. Ze heeft eigenlijk geen last gehad van de lange reis naar Italië toe en is zo fit als maar zijn kan.”

Handen vol

De wedstrijd begint vandaag (vrijdag 4 oktober met de dressuur). Stan verwacht een spannende strijd: “Ik verwacht dat het een mooie uitdagende wedstrijd wordt. De concurrentie is bloedfanatiek, en daardoor ook uitdagend. We hebben onze handen er aan vol om hier een goede klassering te behalen, maar zijn zeker niet kansloos. We gaan er in ieder geval voor! De vetcheck is inmiddels achter de rug. Alle paarden van het Nederlandse team zijn fit to compete, dus wat dat betreft beginnen we goed. Vandaag (vrijdag) is dan de dressuur. Morgen (zaterdag) de stijltrail, en het koeien drijven en zondag de speedtrail en de prijsuitreiking.”

 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto & video: Stan Hoeffgen

Lees ook:

Road2EK-WE met Stan Hoeffgen: “Opbouwen in een rustig galopje” *video*

 

Road2EK-WE met Stan Hoeffgen: “Wat anders dan alleen maar figuurtjes rijden”

 

Vier Nederlandse combinaties van start op EK Working Equitation

Vergelijkbare artikelen

Reacties