EK reining: Nederlands team vierde in landenstrijd

EK reining: Nederlands team vierde in landenstrijd

Het Nederlandse Young Riders team is vandaag aan start gekomen op de FEI European Championships in Givrins, Zwitserland. Het Nederlandse team is op een 4de plaats geëindigd in de teamcompetitie en alle ruiters mogen door naar de individuele finale.

Helaas moest Zen de Witt zich terugtrekken voor het EK door een blessure bij zijn paard. Bo Omes, die mee was als individuele ruiter, nam zijn plek in voor het Nederlandse Young Riders team. Verder kwamen Trudy van der Plas met Twist N Freckles, Jamie Verkerk met Double R Whiz Kid en Lot van Zwol met Alotta Whiskey aan start in de teamcompetitie. Jody Beenhakker is met Oaklynn Banjo als individuele ruiter gestart op het EK.

Het Italiaanse Young Riders team heeft goud gewonnen met een totaal score van 646,5. Duitsland kreeg de zilveren medaille met 632,5 punten. Met 609 punten pakten het Oostenrijkse team de bronzen medaille en Nederland kwam op de vierde plaats met 603,5 punten.

Bondscoach Dave Young zei het volgende na afloop: “Ik ben heel blij hoe mijn pupillen als een groep hebben samengewerkt. Ik was onder de indruk van de team mentaliteit and ook hoe ze met de hitte zijn omgegaan. Ze hebben allemaal hun paard slim voorgesteld en 100 procent gegeven. Ondanks dat de resultaten niet waren zo als we hoopten, denk ik dat dit een hele goede ervaring is voor de toekomst. Alle ruiters zijn geplaatst voor de individuele finales morgen!”

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties