Dubbel eventinggoud

Dubbel eventinggoud

Op de één keer per vier jaar verreden National Games in China heeft Vashti (Elcaro uit Nasthi van Ixion, fokker W. van Dam uit Dalfsen) met haar ruiter Ruiji Liang Ji een enorme prestatie geleverd door bij de eventing zowel in de teamwedstrijd als individueel de gouden medaille te winnen. Liang Ji won met zijn team van de provincie Guangdong niet alleen goud bij de eventing, maar, gezeten op een ander paard, ook zilver bij het springen. Al deze medailles leverden de 28-jarige Chinees een slordige 50.000 euro aan prijzen- en premiegeld op.

“Het ging fantastisch”, vertelt Liang Ji, die Vashti sinds april van dit jaar onder het zadel heeft. De dressuurproef van de kleine merrie en haar Chinese ruiter werd beloond met 68%, in de cross waren ze foutloos en ruim binnen de tijd en ook in het springparcours bleef de combinatie foutloos.

In de teamstrijd bij de eventing werd de provincie Tibet tweede en Shanghai derde.

Dankzij hun prestaties op de National Games en enkele ander hoge klasseringen op belangrijke Chinese eventingwedstrijden in de afgelopen maanden lijkt de combinatie Vashti-Liang Ji zich ruimschoots gekwalificeerd te hebben voor de Asian Games die volgend jaar in Zuid Korea worden georganiseerd.

KWPN

Reacties