Blom, Lips en Heffernan rijden Badminton

Blom, Lips en Heffernan rijden Badminton

Het deelnemersveld aan de zware eventing wedstrijd in Badminton is dit jaar beperkt tot 85 combinaties. Onder hen drie Nederlanders: Merel Blom, Tim Lips en Andrew Heffernan. Heffernan stond als eerste op de wachtlijst, maar vanwege een blessure van Balmoral Sensation van Clarke Johnstone is hij nu ook op de startlijst gezet. Merel Blom reed Badminton al twee keer eerder succesvol uit. In 2013 werd ze 58e met Rumour Has It N.O.P.; vorig jaar was er een prachtige dertiende positie. Tim Lips stuurde Keyflow N.O.P. datzelfde jaar naar een formidabele zevende plek.

Een ruiter kan met maximaal twee paarden deelnemen. De long time-aanvoerder van de wereldranglijst, William Fox-Pitt, kan kiezen uit maar liefst vier paarden: Cool Mountain, Parklane Hawk, Bay My Hero en Chilli Morning. De nummer zes, Andrew Nicholson (NZL) heeft drie ijzers in het vuur: Calice Joe, Nereo en Avebury. Ook Nicola Wilson (nummer 28 op de ranking) en Francis Whittingham (32) hebben drie viersterren paarden tot zijn beschikking.

Het Nederlandse drietal zal met hun WK-paarden aan de start komen. Merel Blom komt opnieuw met de twaalfjarige Holsteiner Rumour Has It N.O.P. (v. Esteban xx), Tim Lips neemt weer de achttienjarige Nieuw Zeelandse volbloed Keyflow N.O.P. mee (v. Colonel Collins xx) en Andrew Heffernan gaat de strijd aan met de tienjarige Ierse ruin Boleybawn Ace (v. Harlequin du Carel).

Badminton Horse Trials vindt plaats van 7 tot en met 10 mei. Het is een van de CCI4* wedstrijden, samen met Lexington, Burghley, Luhmühlen, Pau en Adelaide en wordt gezien als een van de meest uitdagende parcoursen van de wereld.

Deelnemerslijst Badminton Horse Trials 2015
Alles over Badminton Horse Trials 2015

Alle geaccepteerde inschrijvingen voor het CCI4* Badminton

Reacties