Dravers Grand Prix Sale

Dravers Grand Prix Sale

Gisteren vond voor het vierde jaar de Grand Prix Sale van dravers plaats op drafbaan Hamburg Bahrenfeld. 65 paarden kwamen onder de hamer. Op basis van de geboden kwaliteit was de veiling de sterkste editie ooit. Toch bleef de gemiddelde opbrengst achter bij die van vorig jaar (12.841,67 euro/ 14.250 euro). Sec genomen is dat natuurlijk teleurstellend. Het een en ander kan echter niet los worden gezien van de onzekere situatie van wedaanbieder Winrace in relatie tot de drafbaan van Hamburg. En daarmee in feite ook de Duitse drafsport in zijn geheel. Die onzekerheid was merkbaar bij diverse potentiële kopers, wat ontegenzeggelijk van invloed is geweest op het verloop van de veiling.

Anderzijds staat het veilinggemiddelde vanuit internationaal perspectief nog altijd als een huis. Bovendien werden 28 jaarlingen voor een bedrag van 10.000 euro of hoger afgeslagen (waarvan 22 dravers daadwerkelijk wisselden van eigenaar). In dit geval is er zelfs sprake van een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Op de keper beschouwd is de organisatie dan ook positief gestemd over de uiteindelijke uitkomst.

Tijdens de veiling was er veel animo voor de fokproducten van Alwin Schockemöhle. De bij leven al legendarische fokker had echter hoog ingezet op zijn majestueus gefokte jaarlingen; zowel Scullys Princess (Donato Hanover- Scully FBI) als Lady Muscles (Muscle Hill- Chieftess) nam hij voor 80.000 euro weer mee naar huis.

De veilingtoppers die daadwerkelijk van eigenaar veranderden waren respectievelijk Gwendolyn Bros en Muscle Scott, die beide 28.000 euro opbrachten. Eerstgenoemde is een dochter van Cantab Hall, uit de Muscles Yankee-merrie Yankee Amour. De derde moeder van Gwendolyn Bros is niemand minder dan Amour Angus, de moeder van de gebroeders Andover, Angus en Conway Hall en bijvoorbeeld ook de grootmoeder van Hambletonian-winnaar Trixton. Het laatste bod viel toe aan Gestüt Lasbek van de familie Herz.

De Muscle Mass-zoon Muscle Scott is niet alleen een oogverblindende verschijning, maar is ook nog eens nauw verwant aan de Duitse Derbywinnaars Unforgettable en Expo Express. Bovendien won zijn halfbroer Way Scott reeds de Duitse Troostderby en de Grote Unitrot 2014 Prijs. Hij ging mee met de Nederlandse trainer Paul Hagoort, die momenteel de successen aaneen lijkt te rijgen.

Peter Delis, de enthousiaste initiatiefnemer van het eigenarencollectief Stal Payday, wist de hand te leggen op drie jaarlingen. Op advies van trainer Bas Crébas was hij bereid om ver te gaan voor de Cantab Hall-dochter Gillarney F Boko. Eerder op de dag zag zij haar halfbroer Fortune Boko overigens imponeren in de Preis des Winterfavoriten, wat zeker van invloed zal zijn geweest op het uiteindelijke bod van 24.000 euro.

Meer informatie over Grand Prix Sale.

Persbericht Grand Prix Sale/Hoefslag

(Foto: ANP Foto, Robin Utrecht)

 

 

 

Reacties