Dierenartsen bekennen toedienen doping

Dierenartsen bekennen toedienen doping

renpaarden
foto: Tophorseracing

Vier dierenartsen hebben voor de rechtbank in Pennsylvania bekend dat ze illegaal drugs hebben toegediend bij renpaarden, 24 uur voordat zij aan een race zouden deelnemen. De veterinairen waren in verschillende staat van beschuldiging gesteld voor hun betrokkenheid bij het toedienen van doping op de renbaan van Grantville, Pennsylvania. De illegale praktijken vonden al jarenlang plaats, vanaf 1986 tot en met de zomer vorig jaar. De verboden medicijnen waren expliciet bedoeld om de paarden beter te laten presteren, niet om hen te behandelen tegen ongemak. Ze handelden daarbij niet alleen tegen de wet, maar ook tegen hun beroepscode.

De verdachten spanden samen met de trainers van de paarden, waarvan de identiteit bekend is. De toegediende middelen waren onder andere Kentucky Red, Carolina Gold, Bute, Dexamethason, Banamine, Stop2, Oestrogeen, L-Arginine en ACTH. De behandelingen en medicijnen werden niet op de rekening gezet.

De maximum straf voor het willens en wetens toedienen van drugs is twee jaar cel, daarna onder toezichtsstelling en een boete van hoogstens 200.000 Amerikaanse dollar. De uitspraak is op 21 juli a.s.

Horsetalk/Hoefslag

Foto: Tophorseracing

Vergelijkbare artikelen

Reacties