Draver Derek Buitenzorg op zoek naar nieuw baasje

Draver Derek Buitenzorg op zoek naar nieuw baasje

Derek Buitenzorg
Derek Buitenzorg (foto: Wendy Koekoek)

Draver Derek Buitenzorg is op zoek naar een nieuw baasje! De gepensioneerde draver wordt momenteel onder het zadel getraind, en dat gaat blijkbaar goed.

Laatste koers op 19 januari

Derek Buitenzorg werd in 2011, toen hij anderhalf jaar oud was, op een veiling verkocht aan een handelaar, voor slechts 100 euro. Het leek er even op dat hij bij de slager zou eindigen, maar de sportredactie van Omroep Friesland besloot om Derek Buitenzorg te kopen en zijn training te financieren. In 2016 won hij zijn eerste wedstrijd, op Duindigt.

Derek Buitenzorg liep op 19 januari 2018 zijn laatste koers in Wolvega, nadat hij 64 wedstrijden gelopen had. De achtjarige ruin liep in totaal 10.265 euro aan prijzengeld bij elkaar, maar werd nooit een echte topper. Maar dat wordt hij misschien wel onder het zadel?

Vraagprijs: 1750 euro

Vandaag werd op de Facebook- en Twitterpagina van Derek Buitenzorg bekend gemaakt dat het paard op zoek is naar een nieuw baasje: ‘Al paar weken bezig met trainen onder het zadel. Gaat lekker. Ik zoek nog nieuwe, betrouwbare eigenaar. Vraagprijs 1750 euro. Wie biedt?’

 

Bron: Hoefslag / Facebook

Foto: Wendy Koekoek

 

 

Reacties