Derbywinnaar Goofy Greenwood ernstig geblesseerd tijdens training

Derbywinnaar Goofy Greenwood ernstig geblesseerd tijdens training

drafsport sulky

De Nederlandse draver Goofy Greenwood, die getraind wordt door de familie Langeweg en op vijfjarige leeftijd al een stevig palmares heeft, is afgelopen donderdag ernstig geblesseerd geraakt tijdens een training. Hij liep meerdere breuken in zijn rechterachterbeen op en is inmiddels geopereerd in een poging hem te redden.

Vliegende start

Goofy Greenwood werd vroeg in 2013 geboren en zette zijn debuut in april 2016 direct om in de winst. Hij reeg vervolgens de overwinningen aaneen en was in augustus de sterkste in de Derby. In 2017 schreef hij nog een aantal koersen op zijn naam, waaronder ook het Sprintkampioenschap voor vierjarigen en de Finale Derby voor vierjarigen.

Niet te verslaan

Het seizoen 2018 was veelbelovend begonnen voor de inmiddels vijfjarige Goofy. In januari werden twee van zijn drie starts in winst omgezet en werd hij eenmaal tweede. Bij zijn meest recente start – op 1 februari in Frankrijk – won hij de ‘Prix de Verdun’ met een heel snelle laatste 500 meter. Zijn pikeur Franck Nivard zei toen: ‘Hij is een heel goed paard dat door niemand te verslaan is. Ik denk dat hij hier nog sterker won dan tijdens zijn vorige koers.’

16 uit 21

In totaal verscheen Goofy Greenwood 21 keer aan de start van een koers, waarvan hij er uiteindelijk 16 wist te winnen. Over of hij – mocht hij herstellen van deze blessure – ooit weer op de drafbaan zal verschijnen, worden geen uitspraken gedaan.

Bron: Paris-Turf / Hoefslag
Foto: Shutterstock

Reacties