The Deputy van Jonella Price is niet meer

The Deputy van Jonella Price is niet meer

eventing amazone skeleton

De Nieuw Zeelandse eventing amazone Jonelle Price moet haar toppaard The Deputy missen. Met de donkerbruine ruin doorliep Price alle klassen, om in 2013 te debuteren op viersterren niveau. Op het CCI4* van Burghley in 2013 werd hij vijfde; het jaar daarna negende. In totaal voltooide hij vijf van zijn zes viersterren wedstrijden.

Bijnaam van The Deputy was Hero, omdat hij afstamde van de Ierse hengst Cult Hero. ‘Hij was absoluut een van mijn favorieten’, aldus een verdrietige Price. The Deputy’s sterke punt was de cross, waarin hij zelden weigerde en nooit opgaf.  In de cross gaat het om de moed en het doorzettingsvermogen van een paard, meer nog dan springvermogen en lef is wat The Deputy had.

In 2011 kreeg het paard onverklaarbare verschijnselen van head shaking, maar hij kwam terug. Vorig jaar was hij opnieuw fit om ‘Burghley’ te lijf te gaan, maar een kleine blessure groeide uit tot een groot probleem waarvan ‘Hero’ niet genas.

Hero was niet alleen haar toppaard, maar ook een echte vriend voor Jonelle en iedereen op Mere Farm, die ze samen met haar echtgenoot eventingruiter Tim Price runt. Hij was een groot paard voor zo’n kleine amazone, maar hun samenwerking was uniek.

The Deputy werd veertien jaar.

NZ Equestrian/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties