Concrex Oncarlos met pensioen

Concrex Oncarlos met pensioen

Top eventing paard Concrex Oncarlos van Tim Lips wordt teruggetrokken uit de sport. Het fenomenale paard groeide in de loop van de jaren uit tot een vaste waarde voor het Nederlandse team. De 18-jarige ruin neemt afscheid op ‘zijn’ Outdoor Brabant, zo maakte Tim Lips in een persbericht bekend. Het officiële afscheid vindt plaats op zondag 28 september in de Rabobankpiste. Outdoor Brabant is van 24 t/m 28 september op Landgoed De Prinsenhoeve bij Breda.

Enerzijds valt het de ruiter zwaar om zijn paard voor de laatste keer mee te nemen, anderzijds kan hij terugkijken op een mooie carrière en blijvende herinneringen met de ruin. De fanatieke afstammeling van Faram x Oldenburg heeft vele NK’s, EK’s en een WK gelopen. Bovendien nam hij deel aan de Olympische Spelen in Hong Kong in 2008, waar hij een prachtige 15e plek behaalde, en in Londen in 2012. Mooie resultaten boekte Oncarlos onder andere vorig jaar in Breda, toen hij eerste werd, 12e in de zware wedstrijd van Luhmühlen in 2011 en wie herinnert zich niet de geweldige tweede plaats in Aken, in 2008?

Net zoals Anky van Grunsven in 2002 afscheid nam van haar Bonfire, gaat Tim Lips dit nu ook doen met zijn Concrex Oncarlos. Daar hoort natuurlijk een speciale gelegenheid bij. ‘Hij verdient een mooi afscheid van de sport, op de plek waar hij altijd het liefste geweest is, het wedstrijdterrein! Het mooiste moment om dit te doen is tijdens onze thuiswedstrijd, Outdoor Brabant’,  vindt Lips. ‘Wij willen dit moment graag delen met iedereen die onze sport en Concrex Oncarlos een warm hart toedraagt. Hij mag nu gaan genieten van zijn oude dag.’

Facebook Tim Lips/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Vergelijkbare artikelen

Reacties