Concours Fries Ras Lunteren

Concours Fries Ras Lunteren

Fries
foto: Remco Veurink

Op zaterdag 4 mei wordt, voor de vijfde maal, het concours voor Tuigpaarden Fries Ras te Lunteren gehouden. Er zijn rubrieken voor nationale rijders ( rijden met Friese sjees) en voor regionale combinaties (zowel regio Noord als regio Zuid). Naast de aangespannen rubrieken is er een rubriek voor Friese tuigpaarden onder het zadel. Ook wordt de KFPS/VFH bokaal verreden. Er hebben zich zeven stamboekhengsten ingeschreven voor deze rubriek, die om ongeveer 13 uur zal worden verreden. Het concours wordt afgesloten met ‘De Prijs Der Besten’, waarin alle winnaars van de enkelspanrubrieken voor een goed gevulde prijzenpot strijden. Voor het vraagprogramma verwijzen wij u naar de site www.friesetuigpaard.nl.

De officiële rubrieken voor aangespannen friezen worden afgewisseld met enkele showrubrieken voor deelnemers uit de regio, zoals een vaardigheidswedstrijd en een wedstrijd bestgaand rijpaard Fries Ras.

Het evenement vindt plaats op het terrein van De Nieuwe Heuvel in Lunteren. De aanvang is 11.00 uur en de toegang is gratis.

Hoefslag/KFPS

 

Reacties