City Polo Maastricht gaat samenwerking aan met Jumping Indoor Maastricht

City Polo Maastricht gaat samenwerking aan met Jumping Indoor Maastricht

Polo, de oudste balsport maar ook oudste teamsport ter wereld, is de afgelopen decennia veel populairder geworden. Het trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en wordt in meer dan 70 landen gespeeld. Stichting City Polo Maastricht, die inmiddels druk bezig is met de plannen van de vijfde editie in 2018, is onlangs een samenwerking aangegaan met Jumping Indoor Maastricht (JIM).

Innovatie

Will Sproncken van City Polo Maastricht: ‘Het is innovatie, de polosport die samenkomt met het JIM. Beide evenementen kunnen elkaar aanvullen en dat is zeker uniek te noemen’. Van 10 t/m 12 november 2017 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Graspolo

Sproncken legt uit dat het in de zomermaanden lastig is om teams bij elkaar te krijgen. ‘De meeste polospelers zijn dan actief in het graspolo. Dus blijven in principe maar twee uitwijkmogelijkheden over: april of oktober. We hebben uiteindelijk besloten uit te wijken naar het weekend van 20 april 2018.’

Arena polo

City Polo, zijnde ‘arena polo’ in een historische binnenstad, was in 2013 in Maastricht een wereldpremière. Teams van over de hele wereld strijden om de City Polo Maastricht Cup. ‘Het unieke van Arena polo is dat een team slechts uit twee spelers bestaat, in tegenstelling tot de gebruikelijke vier spelers. En het kan gespeeld worden op een veel kleiner veld. Het is eigenlijk een soort training voor het graspolo’, aldus Sproncken. Arena polo verschilt van het reguliere graspolo doordat het op hoge snelheid op een zandbodem wordt gespeeld met veel actie en dynamiek. Een uniek open evenement op Het Vrijthof in Maastricht dat wordt omgetoverd tot een heuse polobaan. Reeds duizenden mensen hebben in de afgelopen jaren vrij kunnen genieten van de polosport en andere paardensport demonstraties.

De goede doelen stichting en haar bestuur is opgericht door een groep van ondernemers, ondersteund door sponsoren en partners. Meer informatie over City Polo Maastricht en het JIM is te vinden op de websites.

Bekijk hier de promovideo van de eerste editie.

Bron: Hoefslag/Citypolomaastricht

Foto: City Polo Maastricht

Reacties