Carola Sneekes: ‘Op zoek naar Doreen’

Carola Sneekes: ‘Op zoek naar Doreen’

Carola Sneekes
Carola Sneekes, hier met Don Camillo (foto: DigiShots)

De internationale voltigeur Carola Sneekes is op zoek naar de moeder van haar oude paard Don Camillo. ‘We deden alles samen; dressuur, buitenrijden, springen, voltige. Met hem begon ik mijn internationale loopbaan. We zijn op EK’s en wereldbekerwedstrijden gestart en ik stopte met mijn studie toen hij zijn nek brak zodat ik kon werken en de dierenartskosten kon betalen. Ondanks dat we de operatie alleen deden met als doel dat hij oud kon worden in het weiland bracht hij het nog tot de wereldruiterspelen in Caen. Het ging heel goed met “Milo”, tot hij nog geen twee maanden na de wereldruiterspelen plotseling overleed. Ik wilde eerst volledig met de paardensport stoppen, kon me het niet voorstellen zonder mijn vriendje. Ik kan mijn paardje niet vergeten.

Broer of zus voor Don Camillo

Sneekes heeft nu het idee opgevat om te proberen een volle broer of zus van Don Camillo (v.  Depardieu) te fokken. Het probleem is echter dat ze zijn moeder niet kan vinden. Het gaat om de in 1998 geboren Oldenburger merrie Doreen (Dagon x Debuetantin). Het Oldenburger Verband wist te vertellen dat Doreen fokmerrie was van de heer Hartmann uit Walchum (Duitsland). Toen hij stopte met de fokkerij is Doreen verkocht aan een handelaar uit Sleen. Deze weet echter niet aan wie de merrie is doorverkocht. 

Nog nooit heb ik een paard ontmoet zoals hij, en dat zal denk ik ook nooit meer  gebeuren

Alles heeft Sneekes in het werk gesteld om te achterhalen waar de bruine merrie is. De KNHS kon vertellen dat Doreen in haar database staat en dat er ook een dochter van haar, Safari (Old. v. Smetana), in Nederland in de L2 is uitgebracht. Vanwege privacy kunnen ze de naam van de vermoedelijke eigenaar van Doreen niet geven, maar er is wel een mail gestuurd, waarop geen reactie ontvangen is.

image002

‘Ik weet nu echter dat Doreen en Safari beide in Nederland (geweest) zijn’, vertelt Sneekes. ‘Misschien leven ze niet meer, misschien wil de eigenaar geen contact met mij, maar misschien zijn ze ook wel doorverkocht. In dat geval is er vast wel iemand die ze kent. Het idee is dus om de eigenaar te vragen of ik haar weer met Depardieu mag laten dekken. Op mijn kosten natuurlijk. Ik hoop zó dat ik Doreen vind!’

De oproep van de Hoefslag luidt dan ook: Wie weet waar Doreen (Old., Dagon x Debuetantin) is? Als je het weet, neem dan ajb contact op met Carola Sneekes (carolasneekes@hotmail.com).

Carola Sneekes/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties