Brokkenpiloten Nicholson en Fox-Pitt beide naar Badminton

Brokkenpiloten Nicholson en Fox-Pitt beide naar Badminton

Zowel Andrew Nicholson als William Fox-Pitt hebben zich opgegeven voor een van de zwaarste eventing wedstrijden ter wereld, de CCI4* Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials (4 t/m 8 mei). Iets wat velen –en zijzelf waarschijnlijk ook niet- hadden durven denken eind vorig jaar. Beide  ruiters raakten in het najaar van 2015 ernstig gewond en het was maar de vraag of ze ooit nog in het zadel zouden kunnen zitten. Nicholson (Nieuw Zeeland) staat op de lijst met Avebury (foto) en Nereo, terwijl hij met Qwanza op de wachtlijst staat. Fox-Pitt (Groot-Brittannië) heeft zich ingeschreven met Parklane Hawk. Vorig jaar won hij de wedstrijd met de hengst Chilli Morning.

Andere opvallende namen zijn Zara Tindal-Phillips met de vorig jaar geblesseerde High Kingdom en Michael Jung met La Biosthetique Sam FBW. Sam Griffith met Paulank Brockagh en Jock Paget met Clifton Promise zijn de enige combinaties die Badminton al eens op hun naam schreven. Daarnaast zien we ervaren winnaars als Paul Tapner, Pippa Funnell, Oliver Townend en Mark Todd tussen de deelnemers staan.

Of er Nederlandse combinaties aan de start komen, is nog niet duidelijk. Alice Naber-Lozeman met Harry Belafonte en Andrew Heffernan met Millthyme Corolla prijken op de reservelijst, maar er moeten heel wat afmeldingen zijn, willen ze daadwerkelijk in Badminton rijden.

Deelnemers- en reservelijst CCI4* Badminton.
Alles over Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials.

Horseandcountry/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties