Britse endurance met omstreden Meydan in zee

Britse endurance met omstreden Meydan in zee

Meydan, het bedrijf van Sjeik Mohammed, gaat Endurance GB (EGB) sponsoren nadat er eerst maandenlang uitgebreid door de leden overlegd, onderzocht en gestemd is of ze deze ondersteuning zouden accepteren. De meerderheid van de leden was voor en dat gaf de doorslag. De sponsoring ligt gevoelig vanwege de controversiële praktijken in de endurancesport de afgelopen jaren, met een groot aantal verwondingen en overleden paarden bij sommige onderdelen van de sport in het Midden-Oosten tot gevolg.

De opkomst voor de stemming was ruim 55% (1010 leden), waarvan 56% vóór en 40% tegen was. 3,5% van de aanwezigen onthield zich van een mening.

De driejarige overeenkomst met Meydan heeft voordelen voor alle niveaus van de endurance sport. Het stelt de EGB in staat om haar langetermijnstrategie en -visie uit te voeren: meer mensen en paarden op alle niveaus laten genieten van de sport. Er kan worden deelgenomen aan internationale wedstrijden en gebruik worden gemaakt van nieuwe technologieën en trainingsbeurzen. Ook maakt het het organiseren van de FEI-wedstrijd in Euston Park mogelijk. Deze wedstrijd maakt deel uit van de wereldwijde endurance competitie. Geld was overigens niet de belangrijkste reden om de samenwerking met Meydan aan te gaan; EGB hoeft niet afhankelijk te zijn van de financiële steun van het bedrijf.

Toen de sponsoring door Meydan voorgesteld werd, kwam er een storm van protest van de leden en sommigen zeiden zelfs hun lidmaatschap op. Het bestuur is van mening dat samenwerken, niet uitsluiten van in opspraak zijnde (Arabische) landen, de sleutel is om de endurance cultuur te verbeteren.

Horseandhound/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

 

Reacties