Breeders Award voor Chilli Morning

Breeders Award voor Chilli Morning

William Fox-Pitt en Chili Morning Foto: Remco Veurink

Op het jaarlijkse British Breeders Awards Dinner in Londen kreeg de eventing hengst Chilli Morning de hoogste onderscheiding, de Sport Horse Breeding of Great Britain Award. De zestienjarige zoon van Phantomic werd vorig jaar door William Fox-Pitt naar de winst gereden in de CCI4* van Badminton en was daarmee de eerste hengst die de zware wedstrijd op naam schreef. Chilli Morning won individueel brons op de WEG in 2014 en in 2013 was er dezelfde kleur medaille op het EK. Twee jaar eerder liep de vos met Fox-Pitt naar een vijfde plek in hun eerste viersterren wedstrijd in Pau.

Tot nu toe werden er 77 nakomelingen van de bij het Britse SHBGB-stamboek goedgekeurde Brandenburger hengst; zij beginnen ook al op te vallen in de eventingsport. De oudste nakomelingen van ‘Chilli’ worden acht jaar. Enkele kinderen liepen mee in de jonge paarden wedstrijd in Badminton in Burghley. De Belgische Karin Donckers heeft de zeer veelbelovende Jalapeno (steeds geplaatst in haar eerste internationale wedstrijden, met een derde plaats op het CIC2* in Barroco d’Alva begin 2015) op stal; Gemma Tatterstall rijdt Chilli Pepper II en Paul Tapner heeft de zevenjarige Wickstead Kangaroo in training. Mary King paarde haar toppaard Kings Temptress aan Chilli Morning; die combinatie leverde in 2014 Ex Kings Temptress op.

C Fatal Attraction (Fidertanz x Olivi) ontvingen ook een Award. Para dressuuramazone Sophie Wells won wedstrijden in eigen land met de merrie, waarna ze deelnam aan het EK Para Dressuur in Deauville. Daar was de combinatie goed voor teamgoud en twee keer individueel zilver in Grade IV, achter Frank Hosmar.

Grandprix-Replay/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties