Bramham: Naber-Lozeman zestiende in driester

Bramham: Naber-Lozeman zestiende in driester

Alice Naber-Lozeman en Peter Parker

Afgelopen weekend werd in het Engelse Bramham een CCI3* eventingwedstrijd verreden. Voor Nederland kwamen Alice Naber (Biddinghuizen) met ACSI Peter Parker en Harry Belafonte en Theo van de Vendel (Ederveen) met Zindane aan de start van de pittige wedstrijd die door bondscoach Martin Lips (Made) was aangewezen als observatiewedstrijd richting het Europees kampioenschap. Het EK wordt van 9 tot en met 13 september verreden in het Schotse Blair Castle.

Alice Naber naar 16e plaats in Bramham

Lips is na afloop enthousiast over de verrichtingen van zijn ruiters. “Alle drie de combinaties hebben hier laten zien dat ze dit goed aankunnen en dat de paarden heel fit zijn. Het EK is in een zeer heuvelachtig terrein dus dan is fitheid nog eens extra belangrijk.”

Alice Naber eindigde met ACSI Peter Parker uiteindelijk op een knappe 16e plaats. Met tweede troef Harry Belafonte eindigde de amazone op plaats 40. Theo van de Vendel kreeg een ongelukkige 11 strafpunten aangerekend en kwam op plaats 42. “Alle drie reden ze voor hun doen goed dressuur, je ziet hier echt dat de hulp van onze dressuur bondscoach Wim Ernes heel veel progressie oplevert. In de cross gingen ze sterk rond. Het paard van Theo raakte in een moeilijke combinatie een balk met zogenaamd breekpen systeem hard, waardoor hij 11 strafpunten kreeg. Maar verder was het super. In het springen kregen we hulp van spring bondscoach Rob Ehrens en dat maakt ook echt net het verschil op belangrijke momenten. Hij laat de paarden hun energie sparen voor in de ring en brengt echt net dat beetje extra rust wat nodig is. Ik heb Peter Parker van Alice echt nog nooit zo goed zien springen”, vertelt Lips enthousiast.

Lips: “Eerder dit jaar reden Andrew Heffernan (Congelton, Gbr.) met Boleybawn Ace, Tim Lips met Keyflow N.O.P. en Merel Blom met Rumour has It N.O.P. ook al sterk in de wedstrijd van Badminton waarmee ze aan de kwalificatie-eis voor het EK voldeden. Dat we dan nu weer drie combinaties hebben die het goed doen, toont aan dat we in Nederland ook in de breedte weer gegroeid zijn. Volgende week rijden Tim Lips met Bayro en Fraser King met Nadal ook nog de observatiewedstrijd in Luhmühlen, dus dat biedt ook nog mogelijkheden.” Na Luhmühlen bekijkt Lips samen met zijn ruiters hoe het vervolg programma en selectie richting het Europees kampioenschap er uit gaat zien.

Fraser King komt van oorsprong uit Nieuw-Zeeland en reed daar al zeer sterk. King beschikt ook over een Nederlands paspoort en heeft eerder dit jaar besloten om voor Oranje te gaan rijden. Sinds kort heeft hij met zijn paarden zijn intrek genomen in de stallen van Elaine Pen in Voorschoten. Pen is de laatste jaren met haar paard Vira N.O.P. ook een vaste waarde in het team van bondscoach Lips. Een vroeg in dit jaar opgelopen virus infectie houdt Vira echter dit seizoen tot nu toe aan de kant. Lips; “Gelukkig is Vira N.O.P. inmiddels weer goed aan het werk en hopen we dat de merrie voor de grote wedstrijd in Aken (tweede week augustus) weer fit is.”

Foto: KNHS

Reacties