Bram Chardon aan de leiding

Bram Chardon aan de leiding

Beekbergen is de eerste wedstrijd sinds Horst (in april) waar de oud-wereldkampioen en de regerend wereldkampioen van de vierspan pony’s het tegen elkaar opnemen. Vandaag begon Jan de Boer met een enorme handicap.

Gisteren kwam zijn dressuurpony Jumanji niet door de keuring en zo moest hij marathonpony Krypton vandaag inzetten in de dressuurproef. Als je dat niet wist, was het niet te zien, want De Boer reed een uitstekende proef die werd beloond met 40,32 strafpunten. Concurrent Bram Chardon stelde zijn vierspan perfect voor in een proef die net wat minder kleine storinkjes dan die van De Boer. Vader IJsbrand was trots op de prestatie van zijn zoon. “Vooral de power in het achterspan is hetgeen Bram nu goed voor elkaar heeft.” legt hij uit. “De achterpony’s zijn geen meelopers en doen het zo goed dat hij ze ook gerust voorop zou kunnen zetten.” Bram Chardon zag zijn proef beloond met 37,23 strafpunten en staat daarmee aan de leiding.

tweespannen

Ewoud Boom werd in de dressuurproef van vandaag door alle juryleden unaniem op de eerste plaats gezet met een mooie score van 41,81. Hiermee heeft hij direct een voorsprong van 10 punten genomen.

De Belg Marc van der Speeten boekte het tweede resultaat, maar de grote verrassing was Rodinde Rutjens die met 51,73 na Boom de beste Nederlandse is op de derde plek.

Hoefnet/Hoefslag

Reacties