Bram Chardon: ‘De finale in Bordeaux zit erin na deze derde plek’

Bram Chardon: ‘De finale in Bordeaux zit erin na deze derde plek’

bram chardon
Bram Chardon. Foto: Remco Veurink

Bram Chardon is vandaag op de derde plaats geëindigd in de wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Genève. Boyd Exell won de rubriek, de Duitser Georg von Stein werd tweede.

Discussie

In de eerste omloop ontstond er een discussie tussen menners en juryleden nadat Boyd Exell poort 15 omver had gereden. Deze moest opnieuw opgebouwd worden omdat hij deze nog niet had genomen. De discussie volde over het moment waarop de bel klonk en het moment waarop Exell weer startte. De jury besloot daarop de als vierde geplaatste Jérôme Voutaz in de winning round te laten starten.

Na de tweede omloop, waarin Excell sneller was dan Voutaz, werd de video bekeken en besloot de jury om Australiër uiteindelijk niet uit te sluiten. Hierop won hij voor de tiende maal achtereen de wereldbekerwedstrijd in Genève.

Risico nemen pakte niet slecht uit

Bram Chardon is tevreden met zijn derde plaats. “Met name de eerste omloop zat ik qua tijd erg goed, jammer van de twee balletjes. Maar ik wist de tijd van Von Stein en toen ik klaar was, wist ik dat ik me had gekwalificeerd voor de winning round.”

De menners legden hetzelfde parcours opnieuw af en Bram Chardon wist zijn tijd met ruim drie seconden te verbeteren: “Ik wist dat ik niet op safe kon gaan omdat Von Stein steeds foutloos reed. Ik heb geprobeerd hard te rijden en dat is gelukt. De kans op fouten is dan erg groot, dus er vielen drie balletjes en dat was jammer. Maar alles bij elkaar pakte het niet slecht uit. Ik hoop dat ik in Mechelen een top drie klassering kan halen, dan komt de finale in Bordeaux dichtbij!”

Bekijk hier de resultaten

Bron: KNHS
Foto: Remco Veurink

Reacties