Boekelo: Nederlands team uit de strijd

Boekelo: Nederlands team uit de strijd

Het Nederlandse team had met pech te kampen tijdens deze editie van de Military Boekelo-Enschede. In de Nations Cup strijd stond het kwartet van Martin Lips na de dressuur al op een teleurstellende achtste plaats. Wegens een griep moest Tim Lips vanochtend echter afhaken voor aanvang van de cross-country, waarna Chiccolino, het paard van Merel Blom, eveneens niet fit bleek. Dit betekende dat het team, dat verder bestond uit Andrew Heffernan (Millthyme Corolla) en Nederlands kampioene Alice Naber-Lozeman (ACSI Peter Parker), uit minder dan drie overgebleven combinaties bestond en definitief uit de strijd ligt.

Bondscoach Martin Lips was teleurgesteld maar maalde er verder niet om dat zijn team eruit lag. ‘Eigenlijk past Boekelo niet goed in ons schema dit seizoen. Daarom heb ik hier voor combinaties gekozen die in de breedte een versterking kunnen zijn. Het is al heel mooi dat Andy nog in de running is voor een olympische kwalificatie en jammer dat het Merel met haar achtjarige niet gelukt is. Maar er komen nog meer kansen. Zo heb ik over twee weken weer verschillende Nederlanders in actie in Pau, die wedstrijd is op vier sterren niveau en wat dat betreft voor mij belangrijker met het oog op Rio.’

Spannend is het nog wel tussen Heffernan en Naber-Lozeman. Zij gaan vanaf de plekken 20 en 21 nek-aan-nek aan kop in de strijd om de Nederlandse titel met beide 53,80 strafpunten. Mochten ze na het springen op hetzelfde aantal strafpunten blijven staan gaat de titel naar Heffernan aangezien hij één seconde sneller was in de cross.

Klik hier voor de actuele tussenstand.

Foto: Remco Veurink

Reacties