Blessure van Wesko blijkt ernstiger dan gedacht

Blessure van Wesko blijkt ernstiger dan gedacht

Wesko, het toppaard van de Britse eventingruiter Tim Price, komt definitief niet in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De dertienjarige KWPN gefokte ruin (v. Karandasj) raakte vorige week geblesseerd waardoor het duo ook al de viersterrenwedstrijd van Kentucky aan zich voorbij moest laten gaan. In eerste instantie leek het nog redelijk mee te vallen, maar het genezingsproces aan de weke delen neemt toch langere tijd in beslag.

‘Dit is ongelooflijk. Wesko is zijn hele leven al blessurevrij en deze timing is dus ontzettend slecht. Het is niet fijn voor het team en ook niet cool voor mij, maar het is nou eenmaal zo,’ aldus een verslagen Price. ‘Vorige week zat ik er even doorheen, maar nu kan ik niet anders dan de situatie accepteren.’

Toch is er nog altijd een kans dat Tim met een ander paard aan start komt tijdens de Zomerspelen in Brazilië. De tienjarige Bango eindigde afgelopen jaar op een vijftiende plaats in Luhmühlen en Price zal hem dan ook meenemen naar het Rolex Kentucky Three-Day Event (28 april t/m 1 mei). Tijdens de Badminton Horse Trials (4 t/m 8 mei) komt Tim in actie met Ringwood Sky Boy.

Bron: Hoefslag/Horseandhound

Foto: Anthony Trollope/FEI

Reacties