Blessure Concrex Bayro valt mee

Blessure Concrex Bayro valt mee

Tim Lips
Tim Lips (foto: Remco Veurink)

Concrex Bayro (v. Casantos) van Tim Lips heeft niks overgehouden aan zijn struikelpartij in het springparcours van het CSI4* in Pau. Na de cross stond Lips op een prachtige vijfde plek, dankzij een goede dressuur en een foutloze cross. Met de reputatie van zijn schimmel als zeer safe springpaard in het achterhoofd hoopte de ruiter om de opmars naar een hoger eindresultaat voort te zetten. Als Bayro foutloos zou zijn gebleven, zou er inderdaad een vierde plek uit gekomen zijn. Nu kon de schimmel, nadat hij zich bij de landing na de eerste hindernis aantikte, heel ongebruikelijk twaalf strafpunten bijschrijven en zakte de combinatie naar een elfde plek.

‘Na controle vandaag is gebleken dat het gelukkig, zoals we al vermoedden, meevalt met Concrex Bayro. Drie dagen stappen en medicatie moeten de zwelling wegnememen,’ laat Tim Lips weten op twitter. De ruiter kijkt dus met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Na de tweede dag zag het er goed uit, maar het is jammer dat we dit op de laatste dag niet door konden trekken. Aan de andere kant was het fijn om na Boekelo weer in actie te komen op een groot concours.

‘Omdat Boekelo niet liep zoals gepland -Lips moest daar na de dressuur opgeven omdat hij ziek werd- rijden we binnenkort nog één eventingwedstrijd in Italië. Daarna zit het seizoen erop en nemen we de winter break, waarin we misschien een paar mooie indoor crossen rijden, net zoals vorig jaar. Daarna volgt het olympische jaar op weg naar Rio!’

Twitter Tim Lips/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

 

Reacties