BK mennen terug in 2014

BK mennen terug in 2014

tuigpaard
Foto: Remco Veurink

Goed nieuws voor de Belgische mensport. In 2013 haakte de organisator in Elsegem, na toewijzing op de kalendervergadering, af om het Belgische Kampioenschap te organiseren. De kampioenstitel werd in 2013 dan maar in extremis toegekend op basis van een regelmatigheidscriterium. Dit was een noodoplossing en was niet voor iedereen de beste formule.

VLP-voorzitter Mark Wentein, had rond Jumping Mechelen een gesprek met Wim Heylen, Voorzitter van de Kempische Marathon Menners. Zij organiseerden met succes het laatste  “echte” Belgische Kampioenschap in Booischot in 2012. Na intense onderhandelingen, kon een compromis gevonden worden en gaf Wim Heylen zijn ja-woord om opnieuw een BK te organiseren.

Gezien het Belgisch kampioenschap over drie wedstrijddagen verloopt (ca. 100 deelnemers) voor dressuur, marathon en kegelrijden, opteerde de club om dit te organiseren tijdens het weekend van 15 augustus aanstaande. Die datum was echter in een eerdere kalendervergadering toegewezen aan Bornem (Schelderuiters) voor een CAN. Na besprekingen tussen beide clubs en de VLP, bleef Bornem op zijn datum bestaan. Na wijs beraad beslisten de KMM (Kempische Marathonmenners) om het kampioenschap dan maar te organiseren  op een vrije kalenderdatum: de week voor CAN Bornem op 8-9-10 augustus 2014.

De VLP en de nationale mencommissie steunden het initiatief om het nodige extra budget en medewerking hiervoor vrij te maken.

2014 belooft een goed wedstrijdjaar te worden. Tal van andere organisatoren hebben ook  een nieuwe wedstrijd op de nationale kalender gezet. Het aantal wedstrijden stijgt en voor het eerst sedert jaren, zal in België ook een internationale menwedstrijd doorgaan, met name in Gesves.

Hoefslag/Equibel

Reacties