Badminton: Sam is flying; Alice Naber finisht

Badminton: Sam is flying; Alice Naber finisht

Michael Jung La Biosthetique-Sam FBW
Michael Jung, heir met La Biosthetique-Sam FBW

Driekwart van het deelnemersveld is van start gegaan in de CCI4* cross van Badminton Horse Trials. Tot nu toe is het alleen superstar Michael Jung met La Biosthétique Sam gelukt om foutloos én binnen de tijd te blijven. Alice Naber-Lozeman eindigde met ACSI Harry Belafonte met 56.8 strafpunten, voornamelijk door een weigering op een van de waterhindernissen.

Een prestatie van formaat, want flink wat ruiters lukte het niet om überhaupt rond te komen. Tot nu toe gaven veertien ruiters op, na een of twee weigeringen; net zo’n grote groep werd uitgesloten vanwege een val of drie weigeringen.

Strijd staken

Karin Donckers, Bettina Hoy bijvoorbeeld gaven op; grote namen als Paul Tapner, Andrew Hoy, Shane Rose en Izzy Taylor moesten onvrijwillig de strijd staken.

Toch bleek het dus niet onmogelijk om de finish te halen zonder kleerscheuren. Michael Jung was echter een klasse apart. Sam vloog werkelijk door het terrein en was zichtbaar in zijn element. ‘Hij is goed in alles’, becommentarieerde de winnaar van vorig jaar, met hetzelfde paard.

Cross past Sam precies

‘In het begin weet je nog niet helemaal hoe het ervoor staat met je paard. Hij was aardig sterk en ik had de controle nog niet optimaal. Maar hij vertrouwt me en na een tijdje begon hij in z’n ritme te komen. Sam is een super intelligent paard en deze cross past hem precies.’

Jung laat weten dat zijn paard wel iets moe werd op weg naar de laatste hindernissen. ‘Maar ik kon hem toch nog motiveren om wat extra te geven. Het is interessant om te zien hoe de rest het doet.’

Live uitslagen

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties