Badminton: Michael Jung en Sam schrijven geschiedenis!

Badminton: Michael Jung en Sam schrijven geschiedenis!

Het is Michael Jung gelukt! De regerend Olympisch- en Europees kampioen stuurde zojuist zijn trouwe kampioenspaard La Biosthetique Sam FBW naar de overwinning tijdens de Mitsubishi Motor Badminton International Horse Trials. Nadat het duo een score van 34.4 strafpunten bij de dressuur behaalde, werden zowel de loodzware cross-country als het afsluitende springparcours zonder fouten voltooid. Dit betekent dat de topcombinatie met 34.4 strafpunten deze wedstrijd besluit, en met deze laagste Badminton score ooit ook nog eens de felbegeerde Rolex Grand Slam bonus van 350.000 dollar incasseert. Een geweldige prestatie, want sinds de totstandkoming van de Rolex Grand Slam in 1999 werd deze bonus slechts door één andere ruiter behaald; namelijk Pippa Funnell in 2003. Zowel Funnell als Jung zegevierden opeenvolgend tijdens de viersterren wedstrijden van Kentucky, Burghley en Badminton. Daarmee schrijven Jung en Sam wederom geschiedenis!

Landgenoten Andreas Ostholt en So Is Et finishten de wedstrijd met een eindscore van 43.4 strafpunten op de tweede plaats, voor Gemma Tattersall (Engeland) en Arctic Soul (44.6 strafpunten). Mark Todd (Nieuw Zeeland) en Leonidas II legden beslag op de vierde plaats (44.8 strafpunten), waarna Clark Johnstone (Nieuw Zeeland) en Balmoral Sensation de top vijf compleet maakten (45.6 strafpunten).

Nederland had tijdens deze editie twee ijzers in het vuur. Regerend Nederlands kampioene Alice Naber-Lozeman kwam met Coral Estate Harry Belafonte tot een 38ste plaats. Het duo scoorde 50.2 strafpunten in de dressuur, waarna nog eens 52.8 strafpunten werden bijgeteld na de cross-country. Vandaag maakte het duo geen fouten, waarmee zij met een eindscore van 103 strafpunten eindigden. Andrew Heffernan en Millthyme Corolla kwamen eveneens aan start, maar gooiden tijdens de cross de spreekwoordelijke handdoek in de ring.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: FEI/Sebastian Oakley

Reacties