Badminton: Heffernan en Lips in middenmoot

Badminton: Heffernan en Lips in middenmoot

Tijdens de eerste dressuurdag van het prestigieuze viersterren Badminton Horse Trials gaat de Australiër Paul Tapner voorlopig aan de leiding. Met een percentage van 76% (36 strafpunten) stuurde Tapner zijn Kilronan naar de voorlopig eerste plaats. Francis Whittington (Engeland) eindigde met Easy Target op de tweede plaats (36.2 strafpunten), gevolgd door de eveneens Australische Lucinda Fredericks en Flying Finish (39 strafpunten). De ervaren Mark Todd (Nieuw-Zeeland) was goed voor de vierde plaats, voor Pippa Funnell en Billy Beware op vijf.

Voor Nederland kwamen Andrew Heffernan en Tim Lips aan start. De in Engeland woonachtige Heffernan stuurde zijn Olympische troef Millthyme Corolla naar 51.8 strafpunten en een voorlopige 21ste plaats. Tim Lips en Keyflow NOP volgden met 52.5 strafpunten op de 25ste plaats. Morgenochtend omstreeks 11:00 uur komen Merel Blom en Rumour Has It nog voor ons land in de ring.

Lips liet na afloop via twitter weten teleurgesteld te zijn over het verloop van zijn proef: ‘
52.5 punten?!?!! Ik ben ontevreden over onze proef omdat het ver onder ons niveau was. Hij liep goed op het voorterrein, maar hij was te mat in de baan, wat uitzonderlijk is voor Keyflow NOP. En ik kreeg het onvoldoende voor elkaar om dat om te buigen.’

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties