Aspell wint opnieuw de Grand National

Aspell wint opnieuw de Grand National

Jockey, renpaard
foto: Tophorseracing

Tijdens de jaarlijkse Grand National op de renbaan van Aintree schreef jockey Leighton Aspell vanmiddag voor de tweede achtereenvolgende keer de overwinning op naam. Aspell, die vorig jaar met Pineau De Re als eerste over de finishlijn galoppeerde, bleek nu ook met Many Clouds onoverwinnelijk. Daarmee is hij de eerste jockey in 31 jaar die de race twee keer op rij wint. P.J. Brennan en Saint Are volgden op korte afstand, gevolgd door Treadwell en Monbeg Dude. Zoals ieder jaar kwamen diverse combinaties ten val in deze zeven kilometer lange steeple chase met 40 obstakels. Balthazar King, het paard van Richard Johnson, heeft vermoedelijk drie of vier gebroken ribben opgelopen tijdens zijn valpartij. Het paard verblijft momenteel in een paardenkliniek, maar zou er weer helemaal bovenop moeten komen. Johnson liep enkele kneuzingen op.

Publiekslieveling AP McCoy liet onlangs weten dat deze prestigieuze race zijn laatste zou zijn. De negentienvoudig nationaal kampioen gaat met pensioen. Helaas werd een overwinning hem vandaag niet gegund. De populaire Brit finishte met Shutthefrontdoor op de vijfde plaats achter Paul Moloney en Alvarado.

Dodelijke valpartij

De wedstrijd werd overschaduwd door een tragisch ongeluk in de Mersey Novice Hurdle, eerder op de dag. Op één van de laatste hindernissen kwam Seedling ten val, waarbij hij dusdanig ernstig gewond raakte dat een veterinair het dier euthanaseerde. De jockey bleef ernstige kleerscheuren bespaard.

 

Foto: Tophorseracing

Reacties