Andrew Nicholson en Pippa Funnell trekken zich terug voor Badminton

Andrew Nicholson en Pippa Funnell trekken zich terug voor Badminton

Andrew Nicholson en Nereo.

Twee grote eventingruiters hebben zich afgemeld voor de Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials. De Nieuw-Zeelandse eventingruiter Andrew Nicholson en Pippa Funnel – welke Badminton driemaal op haar naam wist te schrijven – zullen niet aan de start verschijnen.

Nicholson zegt dat hij zich niet klaar voelt na zijn serieuze verwonding van vorig jaar, toen hij zij nek blesseerde tijdens Festival of British Eventing. “Ik heb besloten om Nereo terug te trekken voor Badminton – maar dat ligt niet aan hem.” aldus Nicholson. “Ik heb twijfels over mijn eigen fitheid en mijn kunde om hem goed te rijden op dit moment. Ik heb afgelopen zondag succesvol vier paarden gereden tijdens Withington, en allen eindigden in de prijzen, maar ik voelde me erg moe na het einde van de zeven minuten lange cross-country. Ik heb het gevoel dat ik nite klaar ben voor een 11,5 minuten parcours tijdens Badminton.”

Nicholson vervolgt: “Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn kracht en fitheid zullen verbeteren, en met de volledige steun van Nereo’s eigenaar Libby Sellar zijn we nu andere wedstrijden aan het plannen voor hem.” De eventingruiter is recordhouder met maarliefst 35 voltooide wedstrijden op Badminton, maar won het evenement nog nooit. Hij hoopte dat hij dit jaar de overwinning mee naar huis zou kunnen nemen.

De Britse Pippa Funnell heeft ook haar beide paarden uit de competitie gehaald. De amazone viel afgelopen zondag tijdens Withington en moest twee nachten ter observatie in het ziekenhuis verblijven. Ze zal naar verwachting vandaag uit het ziekenhuis ontslagen worden, maar heeft Second Supreme en Billy Beware afgemeld voor Badminton om haarzelf meer tijd voor herstel te geven. Funnell, welke Badminton won in 2002, 2003 en 2005, zegt: “Het is vreselijk niet alleen voor mijzelf maar ook voor de eigenaren, mijn groom en het hele team. Mijn paarden zijn in goede vorm en Badminton is een van de beste evenementen in de wereld. Ik hoop dat ik snel weer mee kan doen aan wedstrijden.”

Foto: Remco Veurink
Bron: Horse and Hound

Reacties